Air Berlin - de grote Duitse low-cost maatschappij

Over Air Berlin

De zeer lage kosten maatschappij Air Berlin biedt zowel lijn- als chartervluchten vanaf Duitse luchthavens. De maatschappij is zeer degelijk en biedt veel goedkope vluchten vanuit Duitsland.

Vliegvelden

Air Berlin vliegt vanaf Amsterdam naar Palma de Mallorca. Via deze hub kan worden doorgevlogen naar bestemmingen als Malaga en Santiago de Compostella. Voor de Nederlandse reizigers zijn de vele vluchten vanaf Dusseldorf, Dortmund en Bremen ook interessant.

Aan boord

Air Berlin biedt tijdens de vluchten eten en drinken zonder daarvoor extra kosten in rekening te brengen.

Toegestane bagage

Ruimbagage: 20 kg per persoon zonder bijbetaling. Handbagage: een stuk van maximaal 6 kg met afmetingen 55 cm x 40 cm x 20 cm.

Check-in

Van 30 uur tot 2 uur voor vertrek kan met de Air Berlin internet check-in zelf een boardingpas worden aangemaakt en uitgeprint.

Business Class

In tegenstelling tot vrijwel alle andere low-cost airlines heeft Air Berlin een business class afdeling in de vliegtuigen.

Service

De service van het Air Berlin personeel aan boord en op de vliegvelden is goed.

Vloot

Air Berlin heeft een vloot van ongeveer 150 vliegtuigen van verschillende types. Het meest gebruikt worden de Boeing 737 en de Airbus A320.

Historie

Air Berlin is in 1978 opgericht door een piloot van Pan-Am en een directeur van Modern Air Transport. In eerste instantie werden er voornamelijk chartervluchten uitgevoerd naar de Middellandse Zee regio. In het afgelopen decennium is Air Berlin sterk gegroeid door samenwerking met Nikki en overnames van onder andere LTU en DBA. Op dit moment is Air Berlin de tweede luchvaarmaatschappij van Duitsland, na Lufthansa.

Grootste pluspunt

Air Berlin combineert een goede service met goedkope vluchten en mag daarmee de kwalitatief beste low-cost airline worden genoemd.

www.airberlin.com