Vluchten naar Algiers

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Algiers

Algiers is een mooie stad en de hoofdstad van Algerije. Vanuit Nederland kan je direct naar Algiers vliegen. Er gaan directe vluchten vanuit Amsterdam. Voor deze vluchten kun je goedkope vliegtickets boeken. Ook kun je vliegen vanuit Brussel en Dusseldorf. Het is iets minder dan drie uur vliegen naar Algiers. 

Er gaan veel airlines naar Algiers, je kunt bijvoorbeeld vliegen met Air Algerie, Alitalia en Lufthansa. Het is ongeveer een half uur reizen van de luchthaven van Algiers naar de stad. Je kunt gebruik maken van het netwerk van openbaar vervoer, er rijden treinen en bussen. Ook kun je een taxi pakken of een auto huren. Lijkt Algiers je een leuke bestemming? Kijk dan ook eens naar een vliegreis naar Casablanca of Marrakech.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Algiers Lufthansa Lufthansa 5 jun 2020 24 jun 2020 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Algiers Air France Air France 19 jul 2021 24 jul 2021 1 overstap
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Algiers Meerdere airlines Meerdere airlines 19 jul 2021 23 jul 2021 3 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Algiers Meerdere airlines Meerdere airlines 19 okt 2020 24 okt 2020 1 overstap
Brussel - National - Algiers Alitalia Alitalia 19 jul 2021 23 jul 2021 1 overstap
Brussel - National - Algiers Air Algerie Air Algerie 19 jul 2021 23 jul 2021 non-stop
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Algiers Meerdere airlines Meerdere airlines 19 okt 2020 24 okt 2020 2 overstappen
Brussel - Charleroi - Algiers Jetairfly Jetairfly 18 aug 2020 18 aug 2020 non-stop

Algiers

Algiers is de hoofdstad van Algerije. Het is een stad met een lange en rijke historie. De stad heeft een prachtig historisch hart met veel UNESCO werelderfgoed locaties, maar is ook erg modern. Er staan grote moderne gebouwen die ook leuk zijn om te bezichtigen. Doordat ze in Algerije een andere munteenheid hebben kan je met een budget op vakantie naar Algerije en Algiers.

De stad is gesticht in de vierde eeuw voor Christus door de Romeinen als handelspost. De stad is even in handen geweest van het Carthaagse rijk en kwam daarna weer onder Romeinse heerschappij. De stad is ook even in handen geweest van de Vandalen, de Berberstammen en het Byzantijnse rijk. In 700 na Christus werd de stad veroverd door de moslims en is onderdeel geweest van verschillende kalifaten. Daarna is de stad ook kort in handen van de Spanjaarden geweest waarna het onderdeel van het Ottomaanse rijk werd. Vanaf 1830 werd Algerije een kolonie van Frankrijk. Na een onafhankelijkheidsoorlog werd Algiers samen met de rest van Algerije onafhankelijk.

Ontdek Algiers

Doordat Algiers door zo veel verschillende volken en culturen bewoond is geweest zijn er bijna uit iedere periode nog overblijfselen te zien. Algiers is een stad met veel gezichten waar je dagenlang heerlijk in kan rondlopen. Dingen die echt niet aan je bezoek aan Algiers mogen ontbreken zijn: het monument van de martelaar: een prachtig monument ter nagedachtenis aan de onafhankelijkheidsoorlog, El-Hamma Jardin d'Essai: dit is een prachtige botanische tuin door de Fransen aangelegd. De basiliek Onze-Lieve-Vrouwe van Afrika is een prachtige kathedraal waar je ook zeker langs moet.

Er zijn veel wijken van Algiers weer je leuk doorheen kunt lopen, er hangt een levendige sfeer. Er zijn veel koffie- en theetentjes, restaurants en kraampjes waar je heerlijke lokale producten kunt kopen. In het oude centrum liggen veel trekpleisters op loopafstand van elkaar. Je kan dus makkelijk van de ene naar de andere attractie lopen. Sommige dingen liggen echter wat verder van elkaar. Taxi's zijn relatief goedkoop, hiermee kan je makkelijk de stad doorkruisen.