Zo werken wij

De vergelijking

Goedkopevliegickets.nl is een vergelijkingssite. Als je een zoekopdracht doet, vragen wij de prijzen van vluchten bij tientallen websites op. De informatie komt van de websites van airlines zelf, zoals klm.nl, transavia.nl en vueling.nl. Daarnaast hebben wij aansluitingen met datafeeds van grote reisbureaus zoals vliegwinkel.nl en gate1.nl. Op de resultatenpagina voegen we de verkregen prijzen op een overzichtelijke manier voor je samen. 

Vliegtickets voor de laagste prijs

Hoe kunnen wij zulke goedkope vliegtickets vinden? Dat komt omdat we direct de prijzen van airlines vergelijken en die van reisbureaus die bekend staan om hun lage prijzen. Om de prijzen verder te verlagen, rekenen wij geen extra boekingskosten. Bij veel andere vliegtickets sites betaal je tientallen euro’s bovenop de prijs die je in eerste instantie ziet.

Informatie op landen-, steden- en airlinepagina’s

Op veel pagina’s op onze website geven wij informatie over vluchten in de vorm van vanaf-prijzen (‘v.a.’). Deze prijzen zijn verkregen op basis van recent uitgevoerde zoekopdrachten. Daarom kan het zijn dat actuele prijzen afwijken als een zoekopdracht wordt uitgevoerd.

De resultatenpagina's

Prijzen
De prijzen die worden weergegeven na een zoekopdracht zijn inclusief een schatting van alle belastingen en toeslagen. Als wordt doorgeklikt naar de betreffende aanbieder dan zijn deze prijzen in principe boekbaar. Let er wel op dat voor bepaalde betalingsopties (zoals creditcards) soms extra wordt gerekend. In enkele gevallen kan het voorkomen dat de prijsinformatie achterhaald is en er na het doorklikken naar de aanbieder een nieuwe prijs wordt gegeven. Dit is dan de prijs waarvoor de vlucht daadwerkelijk wordt aangeboden.

Beste optie sortering
Om het vinden van de beste vlucht makkelijker te maken hebben wij de ‘beste optie’ sortering ontwikkeld. Deze sortering wordt gemaakt door weging van veel factoren zoals vertrekplaats, prijs, aantal overstappen, vluchtduur en vertrektijden. Het is een objectief algoritme. 

Bagage
Bij een aantal vliegmaatschappijen en aanbieders wordt voor (ruim)bagage extra kosten gerekend. Het is daarom belangrijk om, na het doorklikken om de vlucht te boeken, alle informatie over de totaalprijzen te controleren.

Voorwaarden
Als je doorklikt om te gaan boeken, bekijk dan goed alle voorwaarden van de aanbieder. Voor extra opties zoals verzekeringen of flexibele reisopties worden soms extra kosten gerekend.

Hoe verdienen wij ons geld

Van een aantal airlines en aanbieders die wij vergelijken, krijgen wij een (kleine) vergoeding als een vlucht wordt geboekt via onze website. Dit heeft geen invloed op de objectiviteit van onze vergelijking. Wij presenteren de resultaten zo goed mogelijk en proberen je de beste vlucht te laten vinden voor de laagste prijs. Onze service is daarom gratis voor je.