Panorama

Vluchten naar Agadir

Vergelijk vliegtickets naar Agadir

Agadir is een mooie ommuurde havenstad in Marokko en tegelijkertijd een levendige badplaats. Goedkoop vliegen naar Agadir gaat eenvoudig, onder andere de low cost airlines Transavia en Ryanair bieden budget tickets naar deze Marokkaanse stad aan. Maar vergelijk altijd de vliegtickets van verschillende luchtvaartmaatschappijen, zodat je zeker weet dat je een ticket voor de beste prijs naar Agadir in je bezit hebt.

Tussen de luchthaven van Agadir en de stad is het meer dan een uur reizen. Pak hiervoor de bus of neem een taxi. Wacht niet langer en boek nu je vliegtickets naar Agadir voor het budget dat bij jou past.

Top vluchten naar Agadir

Vanuit Dusseldorf Weeze

Ryanair
Direct - 3u55
ma 2 sep ma 9 sep
v.a. € 122 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

TUIfly.be
Direct - 4u12
wo 27 nov wo 4 dec
v.a. € 280 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Condor
Direct - 3u57
zo 11 aug zo 1 sep
v.a. € 238 (p.p.)
Eurowings
Direct - 4u2
za 22 feb za 1 mrt
v.a. € 273 (p.p.)

Vanuit Brussel - Charleroi

Ryanair
Direct - 3u47
do 9 jan zo 12 jan
v.a. € 101 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vliegen naar Agadir, een levendige badplaats

Agadir betekent in het Berbers “muur” of “vesting” en verwijst naar de oude ommuurde binnenstad. De stad werd in 1505 door de Portugezen gesticht en kwam in 1541 in de handen van de koning van Sous. In de eeuwen daarna werd Agadir een belangrijke haven en in 1605 vestigden zich hier voor het eerst Nederlandse handelaars. Dit is meteen het begin van de handelsrelatie tussen Nederland en Marokko.

Agadir is de nummer één badplaats van Marokko. Toeristen vliegen hier dan ook vooral naartoe voor een heerlijke strandvakantie. Op en rond het strand kun je veel activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan sandboarden in de woestijn, paardrijden, kameelrijden over het strand of leren surfen. Volg ook eens een excursie waarmee je het prachtige binnenland ontdekt.

Reis naar Agadir: zon, zee strand en rijke geschiedenis

In Agadir vind je net zoals in Tanger veel mooie plekjes en gebouwen. Bezoek bijvoorbeeld de markt Souk El Had, een van de grootste markten van Marokko met meer dan tweeduizend kraampjes. Wandel ook over de Medina en bezichtig de Loubnan Moskee met haar Islamitische architectuur. Daarnaast is de Kasbah, het fort van Agadir uit 1572 een aanrader. Een andere leuke activiteit is het museum van Amazigh-erfgoed. Hier leer je meer over de cultuur en de dagelijkse gebruiken van de Amazigh-populatie in de regio.

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Agadir? Vergelijk dan snel alle voordelige vliegopties bij verschillende vliegmaatschappijen. Zo bemachtig je altijd een ticket naar Agadir voor de meest lage prijs.