Vergelijk vliegtickets naar Glasgow

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vluchten naar Glasgow

Glasgow is een prachtige stad met een rijke historie, het is de grootste stad van Schotland. Je kunt naar Glasgow vliegen vanuit Amsterdam en Eindhoven. Ook gaan er vluchten vanuit omringende landen richting Glasgow. Voor deze vluchten zijn er voor een lage prijs vliegtickets beschikbaar. Het is ongeveer twee uur vliegen naar Glasgow.

Vanuit de luchthaven van Glasgow reis je met de bus en de trein naar het centrum van de stad. Het is ongeveer een half uur reizen van het vliegveld naar het centrum van Glasgow. Er vliegen veel airlines naar Glasgow waarbij je voor een lage prijs vliegtickets kunt boeken. Budget airlines Ryanair, easyJet en Eurowings bieden veel vluchten aan naar Glasgow. Lijkt Glasgow je een leuke bestemming? Kijk dan ook eens voor een vliegreis naar Edinburgh of Manchester.

Top vluchten naar Glasgow

Vanuit Amsterdam Schiphol

Easyjet
Direct - 1u35
do 15 jul vr 23 jul
v.a. € 81 (p.p.)
KLM
Direct - 1u32
di 20 jul di 27 jul
v.a. € 100 (p.p.)
Ryanair
1 stop - 17u27
vr 18 jun wo 23 jun
v.a. € 23 (p.p.)

Vanuit Brussel - Charleroi

Ryanair
Direct - 1u40
za 19 jun za 26 jun
v.a. € 20 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 14u15
di 24 aug di 31 aug
v.a. € 98 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Glasgow

De stad Glasgow is naar Europese maatstaven een jonge stad. De grote groei van de stad begon pas in 1800. Het is een stad havenstad en een mijnwerkersstad. De laatste jaren heeft de stad veel ingezet op cultuur. Zo is het de culturele hoofdstad van Europa geweest en is de stad uitgeroepen in 1999 tot Britse stad van Architectuur en Design.

Er was rond het jaar 80 een Romeinse buitenpost op de plek waar Glasgow nu ligt. Tot de 12e eeuw was de stad niet erg belangrijk. Toen werd de Sint-Mungokathedraal gebouwd en in 1451 werd er bij pauselijke bul een universiteit opgericht. Hierdoor groeide Glasgow tot belangrijk industrieel en academisch centrum. De grote groei van de stad begon ten tijde van de Industriële Revolutie. Het werd een echte industriestad. Hiervan zie je nog veel terug in het stadsbeeld.

Ontdek Glasgow

In Glasgow valt genoeg te beleven voor jong en oud. In het historische hart van de stad ligt de prachtige kathedraal van Glasgow en het historische centrum. Ook is het leuk om de oude universiteitsgebouwen te bezoeken. Als je een natuurliefhebber bent kan een bezoek aan de botanische tuinen niet ontbreken. Hier heb je veel verschillende soorten planten uit veel verschillende plekken op de wereld.

Glasgow is een bruisende en energieke stad. Je hebt veel knusse barretjes en gezellige restaurants waar traditionele gerechten geserveerd worden. Het nachtleven is ook erg gezellig. De Schoten houden wel van uitgaan. Het openbaar vervoer in de stad is goed geregeld en erg overzichtelijk. Je reist makkelijk van A naar B.