Panorama

Goedkoop naar Slowakije

Goedkope vluchten naar Slowakije

Slowakije is een prachtig land en wordt steeds populairder bij toeristen. Doordat het ook een goedkoop land is, is het een goed idee om hier een budget vliegticket naartoe te boeken. Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol of Düsseldorf. Daarnaast gaan er veel vluchten voor een lage prijs naar Slowakije vanuit Brussel. Naar Slowakije vlieg je in iets minder dan twee uur met een low cost airline zoals Easyjet, Vueling, Ryanair of Eurowings. Vergelijk altijd de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen, zodat je gegarandeerd bent van een voordelig vliegticket naar Slowakije. Gelukkig heb je al voor een paar tientjes een retourvlucht in je bezit!

De meeste vluchten naar Slowakije gaan naar de hoofdstad Bratislava. Vlieg je naar een andere luchthaven, houd er dan rekening mee dat het openbaar vervoer van en naar de vliegvelden rommelig kan zijn. Een taxi is dan een beter idee, deze is relatief goedkoop. Afhankelijk van waar je in Slowakije moet zijn, kan het ook lonen om vliegtickets naar Wenen of Budapest te vergelijken. Vanaf hier pak je namelijk eenvoudig de trein naar verschillende plekken in Slowakije.

 

Vliegen Slowakije: natuur, stad en wintersportgebieden

Als je een vakantie gaat boeken, is Slowakije waarschijnlijk niet het eerste land dat in je opkomt om naartoe te vliegen. Maar wist je dat het eigenlijk een fantastische bestemming is en bovendien nog betaalbaar ook? Zo halen natuurliefhebbers, wandelaars en wintersportliefhebbers hun hart op in Nationaal park Tatra. Dit park en gebergte zit vol ruige natuur en wilde dieren. In de winter sneeuwt het hier veel, wat Slowakije tot een geschikte wintersportbestemming maakt.

Ook heeft Slowakije prachtige middeleeuwse steden en dorpjes. Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Bratislava en bewonder het uitzicht over de stad en de Donau vanaf het kasteel boven op de berg. Of reis af naar een dorpje zoals Vlkolínec of Čičmany. Deze dorpjes zijn bijna nog volledig bewaard gebleven zoals ze er in de Middeleeuwen ook uitzagen. Delen van deze dorpjes zijn nu bovendien opengesteld als openluchtmuseum. Tevens is Slowakije een waar paradijs als je van kastelen houdt. Deze zijn door het hele land te vinden.

Goedkoop vliegen naar Slowakije is zeer eenvoudig! Vergelijk snel de prijzen van diverse luchtvaartmaatschappijen en boek jouw budget vliegticket naar Slowakije op Goedkopevliegtickets.nl.