Goedkoop vliegen naar Turijn

Turijn gelegen in het noordwesten van Italië behoort tot de mooiste steden van noord-Italië. In het jaar 28 v.Chr. werd er een militaire nederzetting gebouwd, op de plek waar nu de stad herrezen is. Deze nederzetting heeft zich in de loop der eeuwen uitgebreid. In de middeleeuwen kreeg de stad Turijn een universiteit en werd het de hoofdstad van het Hertogdom Savoye. Turijn werd in 1865 de eerste hoofdstad van het verenigde Italië. In 1899 kwam de familie Agnelli in beeld. Zij richtte het automerk FIAT op. Hierdoor kreeg de stad een enorme economische impuls en vandaag de dag is de FIAT fabriek nog steeds van grote waarde voor de stad. Het centrum van de stad is sterk beïnvloed door de barokstijl en behoort dankzij haar vele mooie en indrukwekkende gebouwen tot de mooiste steden van Italië. Turijn is een stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. De afgelopen jaren is de bereikbaarheid van de stad sterk uitgebreid. Tegenwoordig vertrekken er vanuit Nederland dagelijks vluchten naar Turijn. 

 

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Milaan - Malpensa easyJet easyJet 12 feb 2021 19 feb 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Milaan - Malpensa Meerdere airlines Meerdere airlines 12 jan 2021 17 jan 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Turijn KLM KLM 12 jan 2021 15 jan 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Milaan - Malpensa Wizz Air Wizz Air 23 okt 2020 30 okt 2020 non-stop
Eindhoven - Turijn KLM KLM 1 mei 2021 8 mei 2021 2 overstappen
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Turijn Meerdere airlines Meerdere airlines 9 okt 2020 9 okt 2020 1 overstap
Dusseldorf Weeze - Turijn Ryanair Ryanair 24 sep 2021 27 sep 2021 1 overstap
Brussel - National
Brussel - National - Milaan - Malpensa Ryanair Ryanair 6 nov 2020 9 nov 2020 non-stop
Brussel - National - Turijn Meerdere airlines Meerdere airlines 19 okt 2020 26 okt 2020 1 overstap
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Turijn Ryanair Ryanair 4 nov 2020 11 nov 2020 non-stop
Brussel - Charleroi - Turijn Meerdere airlines Meerdere airlines 4 nov 2020 8 nov 2020 1 overstap

Info over bezienswaardigheden

Een vlucht naar Turijn duurt gemiddeld bijna 120 minuten. U zult landen op Turijn Airport, er rijden zowel bussen als metro’s naar het centrum van de stad.  In het centrum aangekomen heeft u keuze genoeg. Zo kunt u een van de vele musea bezoeken zoals bijvoorbeeld: het Egyptisch Museum, het Museum voor moderne kunst en natuurlijk niet te missen het Fiat Automobiel museum. Naast de musea kent de stad ook andere hoogtepunten zoals: Palazzo Madama, Duomo di San Giovanni, Mole Antonelliana,  Superga bassiliek en het Koninklijk Paleis van Turijn. Naast alle hoogtepunten heeft de stad ook geweldige winkelstraten en mooie Italiaanse winkels. Al met al is het de perfecte stad voor een korte stedentrip. De beste tijd om naar Turijn af te reizen is in het voorjaar of de zomer, de tempraturen zijn dan het aangenaamst.

Eten, drinken en uitgaan in Turijn

 

Turijn staat bekend om haar vele terrassen en gezellige barretjes. Onder de balustrades bevinden zich de leukste tentjes, waar u in alle rust de omgeving kunt aanschouwen en kunt genieten van de beste Italiaanse drankjes. Vanzelfsprekend kunt u in Turijn ook heerlijk dineren. Goede restaurants zijn Stefano Fanti al Ristorante Circolo dei Lettori en het L'Acino Restaurant. Na het dineren begint het bruisende nachtleven. In vele barretjes zullen bands live muziek spelen, bent u meer van de discotheken en clubs ga dan naar Caprigliz, Hennesy of de Docks Dora.

Vervoer

 

 

Het openbaar vervoer in de stad is uitstekend geregeld. Sinds de olympische spelen van 2006 heeft de stad een mooi en nieuw metronetwerk gekregen. Daarnaast rijden er in de stad genoeg bussen en taxi’s rond. Voor de goedkoopste vliegtickets kunt u het beste ruim van tevoren boeken. De echte goedkope vluchten worden aangeboden door Ryanair en Brussels Airlines. Directe vluchten vanuit Amsterdam worden aangeboden door KLM. 

Bekijk nabijgelegen bestemmingen