Panorama

Goedkoop naar Liverpool

Vliegtickets naar Liverpool

Al in iets minder dan anderhalf uur vlieg je naar de Engelse havenstad Liverpool. Vanaf Amsterdam Schiphol boek je met Easyjet een directe vlucht. Kies je voor een budget vliegticket naar Liverpool van de low cost vliegmaatschappij Ryanair, dan vlieg je vanaf Brussel.

De verbinding tussen de luchthaven van Liverpool en het centrum is goed geregeld. Er rijden verschillende buslijnen van en naar de luchthaven en met slechts dertig minuten sta je al in het bruisende stadshart. De stad Manchester ligt overigens dicht bij Liverpool. Het is daarom zeker de moeite waard om de prijzen van vliegtickets tussen deze twee luchthavens te vergelijken. 

Top vluchten naar Liverpool

Vanuit Amsterdam Schiphol

Easyjet
Direct - 1u22
vr 24 nov di 28 nov
v.a. € 77 (p.p.)
Ryanair
1 stop - 8u7
do 21 sep di 26 sep
v.a. € 81 (p.p.)

Vanuit Brussel - Charleroi

Ryanair
Direct - 1u25
do 21 sep do 28 sep
v.a. € 24 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Ryanair
1 stop - 18u17
za 7 okt di 10 okt
v.a. € 89 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf Weeze

Ryanair
1 stop - 10u55
wo 11 okt za 14 okt
v.a. € 119 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vliegreis Liverpool: stad met een rijke geschiedenis

Liverpool heeft een rijke geschiedenis. De naam Liverpool is afgeleid van 'Liuerpul' wat  'een plas of kreek met modderig water' betekent. Vanuit hier heeft Liverpool zich ontwikkeld tot een ware wereldhaven. In de 13e eeuw werd in het dorpje een burcht gebouwd. Maar de echte groei van Liverpool begon pas in de 17e eeuw. Zowel de handel als de bevolking nam toen enorm toe. In de 18e eeuw ging ruim 40% van de wereldwijde slavenhandel via Liverpool. In de Tweede Wereldoorlog werd de havenstad zwaar gebombardeerd en meer dan de helft van de huizen werd verwoest. Uiteindelijk krabbelde de stad weer op. Daarbij kreeg Liverpool wereldwijde bekendheid door vele bands zoals The Beatles. 

Vlieg naar Liverpool voor de vele trekpleisters

Als je naar Liverpool vliegt, dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Voetballiefhebbers gaan naar Anfield, het stadion van FC Liverpool. Een andere hotspot is Albert Dock. Dit zijn vijf oude pakhuizen die volledig gerestaureerd zijn. Nu zijn hier een aantal restaurants en cafeetjes gevestigd. Maar het mooiste gebouw van Liverpool blijft toch wel de St. Georges Hall. Dit prachtige gebouw uit de 19e eeuw beschikt over een balzaal, concertzaal en een rechtbank.

In Liverpool verplaats je jezelf eenvoudig met het openbaar vervoer. Veel toeristische attracties liggen op loopafstand van elkaar, maar wil je écht alles zien, schaf dan een dagkaart voor de bus aan. Zo ontdek je alles gemakkelijk met de bus. 

Goedkoop vliegen naar Liverpool is nog nooit zo eenvoudig geweest! Vergelijk nu alle vliegtickets naar Liverpool voor een lage prijs en boek de vlucht van jouw keuze.