Goedkoop naar Lyon

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vergelijk vliegtickets naar Lyon

'Avant, avant, Lion le melhor' is de leus van Lyon, wat: vooruit, vooruit Lyon de beste betekent! Deze prachtstad, gelegen waar Rhône en de Saône samenkomen, heeft een historisch centrum wat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Ideale bestemming voor je vliegreis dus. Lyon is makkelijk met het vliegtuig te bereiken en er zijn goedkope vliegtickets voor te krijgen. Vanuit Amsterdam is Lyon anderhalf uur vliegen en vlieg je met Air France-KLM . Veel low cost airlines bieden goedkope vliegtickets naar Lyon aan zoals maar dan vlieg je vanuit de grensgebieden in Duitsland en België.

De luchthaven van Lyon is de vierde van Frankrijk, alleen de luchthavens van Parijs (eerste en tweede) en Nice (derde) zijn groter. De luchthaven heeft een goede verbinding met het centrum van Lyon. Tussen de luchthaven en het cetrum rijdt een tram, ook kun je een taxi pakken. Het is ongeveer een half uur tot driekwartier reizen tussen het vliegveld en de stad.

 

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Lyon KLM KLM 28 mei 2021 16 jun 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Lyon Air France Air France 23 jan 2021 7 feb 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Lyon Meerdere airlines Meerdere airlines 8 mei 2021 14 mei 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Lyon KLM KLM 4 jun 2021 8 jun 2021 1 overstap
Eindhoven - Lyon Meerdere airlines Meerdere airlines 1 apr 2021 15 apr 2021 2 overstappen
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Lyon Meerdere airlines Meerdere airlines 7 mei 2021 14 mei 2021 3 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Lyon Sabena Sabena 1 jul 2021 14 jul 2021 non-stop
Brussel - National - Lyon Meerdere airlines Meerdere airlines 28 mei 2021 16 jun 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Lyon Meerdere airlines Meerdere airlines 4 jun 2021 8 jun 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi - Lyon CCM Airlines CCM Airlines 11 jul 2021 21 jul 2021 1 overstap

Bezoek Lyon

Lyon is de perfecte bestemming voor een korte vliegreis. Er zijn veel boeiende musea, prachtige middeleeuwse gebouwen en overblijfselen uit de Romeinse tijd. Geniet in een van de vele restaurants van de heerlijke Franse keuken met een glaasje Beaujolais wijn uit de regio. Heeft Lyon vele winkelstraten die het bezoeken waard zijn. Lyon is een een prachtige mix van oud en modern.

Waar je in ieder geval geweest moet zijn is het Musée Gallo Romain en Théatre Romain, ook de basilliek Notre Dame de Fourviere is prachtig. Het kleine broertje van de Eiffeltoren, de Tour Métallique is ook leuk om te bezoeken. Terwijl u door Lyon loopt zul je merken dat dit goed voor je conditie is. Dit komt door Les Montées, de trapstraten in Lyon. Deze geven Lyon zijn unieke karakter. 

Tips en tricks

Lyon ligt in een gebied met een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de zomers en warm zijn en de winters zeer mild. Ideaal dus om ook in het voor- of najaar te bezoeken. Vergeet in de zomer je zonnebrand niet, de zon schijnt hier zo vaak dat je snel kan verbranden.

Lyon heeft ook een levendig nachtleven, in het quartier des Terreaux en het quartier Saint-Paul zijn vele uitgaansgelegenheden, waarvan de discotheek César Palace de meest bekende in het Lyonese nachtleven is.