Panorama

Goedkoop vliegen naar Bologna

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkope vliegtickets Bologna

De prachtige historische stad Bologna, in het noorden van Italië, is goed te bereiken met het vliegtuig. Goedkope vliegtickets zijn gemakkelijk te krijgen naar deze stad en kan je er in no time naar toe vliegen. Directe vluchten gaan vanaf Amsterdam en Eindhoven en hiermee kan je, na een vliegreis van nog geen 2 uur, uitstappen onder de heerlijke Italiaanse zon. Ook vanaf Brussel kan je direct vliegen naar Bologna.

Airlines zoals Ryanair, Transavia en KLM bieden allemaal voordelige vliegtickets aan naar dit pareltje van een stad. De rijke historie, de prachtige architectuur en de rijke culinaire cultuur van Bologna zijn allemaal redenen om af te reizen naar deze prachtige stad. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je koffers te pakken en op het vliegtuig te stappen.

Top vluchten naar Bologna

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 1u55
di 28 dec wo 5 jan
v.a. € 138 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Ryanair
Direct - 1u40
di 23 nov di 30 nov
v.a. € 30 (p.p.)
Transavia
Direct - 1u40
do 9 jun zo 12 jun
v.a. € 53 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Brussels Airlines
Direct - 1u45
vr 26 nov ma 29 nov
v.a. € 59 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Eurowings
Direct - 1u42
zo 21 nov di 23 nov
v.a. € 86 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

La Rossa

Bologna ligt in het noorden van Italië aan de voet van de Apennijnen. Het oude middeleeuwse centrum staat bekend om haar karakteristieke rode daken en gebouwen. Dit is ook de reden voor de bijnaam “la Rossa”. De oude binnenstad staat vol met mooie oude torens, waar de Garisenda en de Asinelli de hoogste zijn. De Asinellitoren kan je beklimmen en vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over de stad Bologna.

Ook heeft Bologna een rijke culinaire cultuur. Het beroemdste is uiteraard de bolognesesaus die hier vandaan komt, dus ga deze eens proeven bij een van de restaurantjes in de stad. Bologna staat ook bekend als universiteitsstad met de oudste universiteit van Europa. Voor de kunstliefhebber is het aan te raden om naar de Pinacoteca Nazionale di Bologna te gaan om te genieten van kunstwerken van Michelangelo, Rafaël en Rembrandt.

Vliegen naar Bologna

Bij aankomst op het Aeroporto Guglielmo Marconi di Bologna, het vliegveld net buiten de stad, kan je naar het centrum rijden in 20 minuten met de auto. Ook rijden er verschillende bussen die je in 40 minuten in de binnenstad kunnen brengen. Bologna is vanwege de centrale ligging van de stad een belangrijk verkeersknooppunt. Zo zijn er treinverbindingen met onder andere Florence en Milaan.

Bologna is een stad waar iedereen het naar zijn zin gaat hebben. Het heerlijke Italiaanse weer, de prachtige architectuur van de stad, de rijke geschiedenis en het smaakvolle eten zijn stuk voor stuk redenen om naar Bologna te vliegen. Wacht niet langer en stap op het vliegtuig om een onvergetelijke vakantie te beleven in deze prachtige stad.