Goedkoop vliegen naar Turijn

Turijn gelegen in het noordwesten van Italië behoort tot de mooiste steden van noord-Italië. In iets meer dan een uur vlieg je vanuit Amsterdam naar Turijn. Dan vlieg je met KLM of met budget airline EasyJet. Ook via andere luchthavens zijn er voor een lage prijs vliegtickets naar Turijn beschikbaar. Vanuit België, Luxemburg en Duitsland vlieg je met EasyJet, Ryanair en Eurowings naar Turijn.

Het openbaar vervoer in de stad van en naar de luchthaven van Turijn is uitstekend geregeld. Sinds de olympische spelen van 2006 heeft de stad een mooi en nieuw metronetwerk gekregen. Daarnaast rijden er in de stad genoeg bussen en taxi’s rond. Turijn is net als Milaan en Venetië een van de noord-Italiaanse steden die je gezien moet hebben. Ook naar deze steden kan je voor een lage prijs vliegtickets krijgen.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Milaan - Malpensa easyJet easyJet 7 jun 2021 12 jun 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Turijn Meerdere airlines Meerdere airlines 6 sep 2021 8 sep 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Turijn KLM KLM 13 mrt 2021 19 mrt 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Milaan - Malpensa Wizz Air Wizz Air 10 mrt 2021 11 mrt 2021 non-stop
Eindhoven - Turijn KLM KLM 4 apr 2021 8 apr 2021 1 overstap
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Turijn Meerdere airlines Meerdere airlines 7 jun 2021 11 jun 2021 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Milaan - Malpensa Ryanair Ryanair 24 apr 2021 30 apr 2021 non-stop
Brussel - National - Milaan - Malpensa Meerdere airlines Meerdere airlines 24 apr 2021 30 apr 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Turijn Meerdere airlines Meerdere airlines 4 feb 2021 7 feb 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi - Turijn Ryanair Ryanair 22 feb 2021 27 feb 2021 1 overstap

Turijn

In het jaar 28 v.Chr. werd er een militaire nederzetting gebouwd, op de plek waar nu de stad herrezen is. Deze nederzetting heeft zich in de loop der eeuwen uitgebreid. In de middeleeuwen kreeg de stad Turijn een universiteit en werd het de hoofdstad van het Hertogdom Savoye. Turijn werd in 1865 de eerste hoofdstad van het verenigde Italië. In 1899 kwam de familie Agnelli in beeld. Zij richtte het automerk FIAT op. Hierdoor kreeg de stad een enorme economische impuls en vandaag de dag is de FIAT fabriek nog steeds van grote waarde voor de stad. Het centrum van de stad is sterk beïnvloed door de barokstijl en behoort dankzij haar vele mooie en indrukwekkende gebouwen tot de mooiste steden van Italië. 

In Turijn is er genoeg te doen. Zo kunt u een van de vele musea bezoeken zoals bijvoorbeeld: het Egyptisch Museum, het Museum voor moderne kunst en natuurlijk niet te missen het Fiat Automobiel museum. Naast de musea kent de stad ook andere hoogtepunten zoals: Palazzo Madama, Duomo di San Giovanni, Mole Antonelliana,  Superga bassiliek en het Koninklijk Paleis van Turijn. Naast alle hoogtepunten heeft de stad ook geweldige winkelstraten en mooie Italiaanse winkels. Al met al is het de perfecte stad voor een korte vliegreis. De beste tijd om naar Turijn af te reizen is in het voorjaar of de zomer, de tempraturen zijn dan het aangenaamst.

Levendig Turijn

Turijn staat bekend om haar vele terrassen en gezellige barretjes. Onder de balustrades bevinden zich de leukste tentjes, waar u in alle rust de omgeving kunt aanschouwen en kunt genieten van de beste Italiaanse drankjes. Vanzelfsprekend kunt u in Turijn ook heerlijk dineren. Goede restaurants zijn Stefano Fanti al Ristorante Circolo dei Lettori en het L'Acino Restaurant. Na het dineren begint het bruisende nachtleven. In vele barretjes zullen bands live muziek spelen, bent u meer van de discotheken en clubs ga dan naar Caprigliz, Hennesy of de Docks Dora.

Turijn ligt net als Verona iets meer in het binnenland van Italië. Hierdoor kan het vooral in het voor- en najaar iets koeler zijn dan wat je van de meeste Italiaanse steden gewend bent. Gelukkig is het in de zomer goed toeven in Turijn. Het is hier dan heel zonnig en aangenaam. Je kan dan bijna iedere dag genieten van heerlijke tempraturen en veel zon!

Bekijk nabijgelegen bestemmingen