Vliegtickets naar Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige stad die tot de verbeelding spreekt. Je kunt als voor een lage prijs naar Dubrovnik vliegtickets boeken. De vlucht vanuit Amsterdam naar Dubrovnik duurt iets minder dan drie uur. Ook kan je vanuit andere luchthavens naar Dubrovnik vliegen. Er gaan ook vluchten vanuit Brussel, Dusseldorf en Eindhoven.

Naar Dubrovnik vlieg je vaak met een low cost airline zoals Vueling en EasyJet. Na je vlucht kom je aan op de luchthaven van Dubrovnik, Cilipi Airport. Vanuit de luchthaven kun je met de bus of met de taxi naar de stad reizen. Doordat Kroatië een andere munteenheid heeft is een taxi relatief goedkoop. Lijkt Dubrovnik je wat? Kijk ook eens naar vliegtickets voor een lage prijs naar Budapest en Zagreb.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Dubrovnik easyJet easyJet 13 jun 2021 17 jun 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Dubrovnik Meerdere airlines Meerdere airlines 6 jul 2021 9 jul 2021 non-stop
Rotterdam
Rotterdam - Dubrovnik Transavia Transavia 15 jun 2021 17 jun 2021 non-stop
Rotterdam - Dubrovnik Meerdere airlines Meerdere airlines 6 jul 2021 9 jul 2021 non-stop
Rotterdam - Dubrovnik Helios Airways Helios Airways 24 apr 2021 1 mei 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Dubrovnik Meerdere airlines Meerdere airlines 19 apr 2021 23 apr 2021 2 overstappen
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Dubrovnik Meerdere airlines Meerdere airlines 19 apr 2021 23 apr 2021 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Dubrovnik Meerdere airlines Meerdere airlines 1 mei 2021 8 mei 2021 1 overstap
Brussel - National - Dubrovnik Sabena Sabena 1 mei 2021 8 mei 2021 non-stop
Brussel - National - Dubrovnik Jetairfly Jetairfly 8 mei 2021 15 mei 2021 non-stop
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Dubrovnik Meerdere airlines Meerdere airlines 1 mei 2021 8 mei 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi - Dubrovnik Ryanair Ryanair 24 jul 2021 8 aug 2021 1 overstap

Dubrovnik

Dubrovnik is misschien wel de meest onbekende bekende stad ter wereld. De scenes van Kings Landing en The Red Keep van de wereldberoemde serie Game of Thrones zijn in Dubrovnik opgenomen. Het is dus een prachtige oude stad. Als je door de straten loopt waan je jezelf zo in Westeros. Het hart van de stad bestaat bijna alleen maar uit historische gebouwen, sommige zelfs uit de 7e eeuw!

Dubrovnik is gesticht in de 7e eeuw. Tot die tijd was het een klein havenstadje. In de 15e en 16e eeuw begon de stad erg te groeien. Het was een belangrijke haven voor de handel tussen Europa en het Ottomaanse rijk. Nadat de stad onder controle kwam van Napoleon was het geen belangrijke haven meer en is de groei en bloei van de stad gestopt. Maar alle prachtige gebouwen staan er nog als bewijs van deze periode van voorspoed.

Ontdek Dubrovnik

Dubrovnik is dus een prachtige historische stad. Alle bezienswaardigheden liggen binnen de oude stadsmuren van de stad. Via een mooie poort kom je de hoofd promenade de Placa op. Je zult meteen verliefd worden op deze stad. Het hele centrum staat vol met historische gebouwen, het is een waar plaatje. Neem eens een zijsteegje en ontdek de unieke kanten van Dubrovnik. Wat je echt moet bezoeken is het Rector's Palace. Dit is niet alleen een paleis maar ook een museum!

Doordat Kroatië een andere munteenheid heeft kan je er relatief goedkoop eten. Maar in Dubrovnik hebben ze ook door dat er veel toeristen naar de stad komen die geld te besteden hebben. Dus op de hoofdstraten hebben restaurants omgerekend Europese prijzen. Vermijd deze dan ook! Iets buiten het centrum of in zijstraatjes zitten veel goedkope restaurants waar je overheerlijk kan eten! 

Bekijk nabijgelegen bestemmingen