Goedkoop naar Salzburg

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vliegtickets naar Salzburg

Salzburg is een mooie historische stad beroemd om haar barokgebouwen. Deze stad ligt op iets meer dan een uur vliegen van Nederland. Er gaan geen directe vluchten vanuit Nederland en omstreken naar deze stad en daarom vlieg je bijvoorbeeld via Berlijn of Hamburg. Wel kan je vliegen met budget airlines zoals Easyjet, Ryanair en Eurowings zodat je met een budget nog steeds naar deze mooie stad kan vliegen.

Naast dat de vliegtickets naar Salzburg goedkoop zijn is het openbaar vervoer van en naar de luchthaven van Salzburg is goedkoop en goed geregeld. Met de bus ben je in vijftien minuten van de luchthaven in het centrum van de stad. Een buskaartje kost niet eens twee euro! Net als Wenen is Salzburg dus een fantastische bestemming.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Salzburg easyJet easyJet 1 jan 2022 8 jan 2022 non-stop
Amsterdam Schiphol - Salzburg Meerdere airlines Meerdere airlines 26 feb 2022 5 mrt 2022 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Salzburg Helios Airways Helios Airways 6 mrt 2021 13 mrt 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Salzburg Transavia Transavia 20 feb 2021 27 feb 2021 non-stop
Rotterdam
Rotterdam - Salzburg Meerdere airlines Meerdere airlines 23 apr 2021 29 apr 2021 3 overstappen
Eindhoven
Eindhoven - Salzburg Meerdere airlines Meerdere airlines 30 jun 2021 5 jul 2021 2 overstappen
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Salzburg Meerdere airlines Meerdere airlines 1 jul 2021 5 jul 2021 1 overstap
Dusseldorf Weeze - Salzburg Ryanair Ryanair 31 mrt 2021 5 apr 2021 1 overstap
Brussel - National
Brussel - National - Salzburg Ryanair Ryanair 31 mrt 2021 5 apr 2021 1 overstap
Brussel - National - Salzburg Meerdere airlines Meerdere airlines 31 mrt 2021 5 apr 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Salzburg Meerdere airlines Meerdere airlines 2 apr 2021 6 apr 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi - Salzburg Ryanair Ryanair 1 mei 2021 8 mei 2021 1 overstap

Salzburg

De plek waar Salzburg nu ligt wordt al sinds de prehistorie bewoond. Ook voor de Romeinen was dit een van de belangrijkste nederzettingen ten noorden van de Alpen.  In de Middeleeuwen werd de stad steeds groter, de naam Salzburg werd in gebruik genomen en de stad werd zelfs een aardsbisschopdom. Toen de reformatie kwam ontwikkelde de stad zich verder. Er kwamen Italiaanse architecten naar de stad die de prachtige gebouwen uit de barokperiode ontwierpen en bouwde. Deze gebouwen zijn nog door de hele stad te bewonderen.

De hele binnenstad van Salzburg staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Alhoewel er in de Tweede wereldoorlog aardig wat gebouwen zijn verwoest door bombardementen van de geallieerde, zo ook de dom van Salzburg. Staat het grootste gedeelte van de barokgebouwen nog. In het historische centrum van Salzburg waan je jezelf ook even terug in de tijd, terug naar de periode van de barok.

Ontdek Salzburg

In Salzburg is veel te bewonderen. Het oudste gebouw is de benedictijenabdij St. Peter uit 698. Dit is het oudste klooster met de oudste bibliotheek van Oostenrijk. De dom van Salzburg is na de bombardementen in de Tweede wereldoorlog weer in volle glorie hersteld. Het geboortehuis van Mozart en het huis van de familie Von Trapp van The Sound of Music staat in Salzburg, daar kun je ook een bezoek aan brengen. Ook het museum Residenzgalerie is het bezoeken waard. Daar hangen veel Nederlandse schilderijen uit de 17e-eeuw.

Alle toeristische trekpleisters in Salzburg zijn op loopafstand van elkaar verwijderd. Verder is het openbaar vervoer in de stad ook goed geregeld. Salzburg is ook een perfecte uitvalsbasis voor je skivakantie. Vanuit Salzburg reis je zo naar een van de grote skigebieden in Oostenrijk. In de winter is deze stad ook echt prachtig. Het met sneeuw bedekte historische centrum biedt een prachtig aangezicht. Twijfel niet langer en boek nu je vliegticket naar Salzburg.