Panorama

Vergelijk vliegtickets naar Karachi

Goedkoop vliegen naar Karachi

Karachi is een prachtige havenstad in het zuiden van Pakistan en tevens de grootste stad van het land. Naar Karachi zijn er goedkope vliegtickets beschikbaar. Vanaf Amsterdam Schiphol en andere luchthavens vlieg je alleen met een overstap naar Karachi. De reistijd bedraagt dan ongeveer elf uur. Door deze lange reistijd vliegen de bekende low cost airlines hier niet naartoe, maar vergelijk bijvoorbeeld de prijzen van de luchtvaartmaatschappijen KLM en Iberia. Zo weet je zeker dat je altijd een vliegticket naar Karachi in je bezit hebt voor een goed budget.

Vanaf de luchthaven van Karachi reis je met de bus in ongeveer dertig minuten naar het centrum. Echter is het openbaar vervoer in de Pakistaanse stad zeer onoverzichtelijk, dus wij raden je aan om gebruik te maken van een taxi.

Top vluchten naar Karachi

Vanuit Amsterdam Schiphol

Pegasus Airlines
1 stop - 12u50
ma 27 mei za 8 jun
v.a. € 306 (p.p.)
Saudi Arabian Airlines
1 stop - 13u45
do 6 feb di 25 feb
v.a. € 478 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Ethiopian Airlines
1 stop - 30u17
za 7 dec di 24 dec
v.a. € 571 (p.p.)
Etihad Airways
1 stop - 18u37
zo 2 jun za 15 jun
v.a. € 710 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Pegasus Airlines
1 stop - 14u35
ma 10 feb do 20 feb
v.a. € 352 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Boek een vliegticket naar Karachi, grootste stad van Pakistan

Karachi is dan niet de hoofdstad van Pakistan - dat is Islamabad - maar het is wel de belangrijkste stad van het land. De meeste inwoners wonen hier en ook is Karachi het financiële en commerciële hart van Pakistan. Vlieg je naar Karachi, dan reis je naar een havenstad met een prachtig oud centrum waar nog een fijne en authentieke sfeer heerst.

De haven van Karachi wordt al eeuwenlang gebruikt. Naar alle waarschijnlijkheid begon de stad als klein vissersdorp. In de 18e eeuw was er veel handel met Musqat, de hoofdstad van Oman. Er werd toen een fort gebouwd om de haven te beschermen. In 1839 werd Karachi ingenomen door de Britten. Na de onafhankelijkheid in 1947 was het zelfs even de hoofdstad van Pakistan.

Vlieg naar Karachi en bezoek de vele trekpleisters

Als je kiest om het vliegtuig naar Karachi te gaan, dan haal je hier je hart op met de vele bezienswaardigheden. Bezichtig bijvoorbeeld de Tooba Mosque, bewonder de kunstwerken in de Frère Hall en bewonder het monument Mazar-E-Quaid. Wandel hier ook even door het prachtige park.

Omdat de trekpleisters in Karachi ver uit elkaar liggen, kun je het beste gebruik maken van een taxi. De busroutes zijn namelijk niet te begrijpen en de taxi is hier erg goedkoop. Houd er overigens rekening mee dat er in Karachi af en toe etnische, criminele of religieuze aanvallen plaatsvinden. Bezoek daarom geen afgelegen stadsdelen en laat je altijd goed informeren over waar je wel naartoe kunt reizen.

Goedkoop vliegen naar Karachi. Doordat de budget airlines hier niet naartoe vliegen, is het soms lastig een voordelig ticket te bemachtigen. Maar vergelijk altijd de prijzen van verschillende vliegmaatschappijen. Zo weet je zeker dat je een voordelig ticket naar Karachi hebt voor de meest lage prijs.