Panorama

Goedkope vluchten naar Pakistan

Vergelijk vliegtickets naar Pakistan

Pakistan bestaat al duizenden jaren en was voorheen een heerlijk vakantieland. Echter is er nu sprake van langdurige instabiliteit en is het er niet heel erg veilig. Soms zijn er relatief rustige periodes, maar er zijn ook veel periodes van aanslagen. De terroristische dreiging is altijd hoog en niet-essentiële reizen worden afgeraden. Moet je toch naar Pakistan reizen voor bijvoorbeeld zaken, dan biedt een goedkoop vliegticket uitkomst. Zo gaan er vluchten vanaf Amsterdam Schiphol, Brussel, Eindhoven en Düsseldorf naar Pakistan en de reistijd bedraagt ongeveer elf uur.

De echte low cost airlines hebben geen budget vluchten naar Pakistan, maar luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Emirates en Turkish Airlines bieden zoveel mogelijk vliegtickets voor een lage prijs aan. Kijk voor je reis naar Pakistan altijd waar je moet zijn. Zo kun je bijvoorbeeld vliegen naar de hoofdstad Islamabad of Karachi, de grootste stad van het land. Voor vluchten naar deze steden zijn goedkope vliegtickets beschikbaar. Vergelijk dus altijd de prijzen op Goedkopevliegtickets.nl, zodat je een voordelig vliegticket naar Pakistan bemachtigt.

Vlieg naar Pakistan voor zaken of familiebezoek

Vooral zakenreizigers vliegen naar Pakistan. Verblijf je in dit land, houd er dan rekening mee dat het een hiërarchische maatschappij is. Het is gebruikelijk om handen te schudden, maar de mannen geven vrouwen geen hand. Behalve als zij het initiatief neemt. Spreek iemand altijd aan met zijn titel en achternaam. Kleed je altijd conservatief. Voor zowel mannen als vrouwen zijn zwarte of donkerblauwe pakken acceptabel. Reis je als vrouw naar Pakistan, draag dan geen korte rokken of mouwloze jurken. Ook is het belangrijk om Engels te praten, de meeste Pakistanen spreken dit vloeiend.

Natuurlijk is het tijdens je verblijf in Pakistan wel fijn om iets over het land te weten. Er bestaan al duizenden jaren vele beschavingen en religies en wonen er mensen uit verschillende culturen. Het landschap is zeer divers. Zo liggen er in het noorden van Pakistan een paar van de hoogste bergen ter wereld. De Karakoram Highway is de hoogste internationale autoweg ter wereld. Deze weg verbindt Pakistan met China.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt dus alle niet-essentiële reizen naar Pakistan af. Vlieg je er toch naartoe, vermijd dan sowieso de regio’s Federally Administered Tribal Areas, geheel Khyber Pakhtunkhwa, Balochistan en Gilgit Baltistan. Daarbij wordt het reizen met de trein vanwege aanslagen ontraden.

Moet je voor zaken of familiebezoek in Pakistan zijn, dan kan goedkoop vliegen naar dit land soms wat lastig zijn. Vergelijk daarom altijd de prijzen van diverse vliegmaatschappijen, zodat je zeker weet dat je een vliegticket naar Pakistan voor een lage prijs in je bezit hebt.