Panorama

Goedkope vliegtickets naar Granada

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkope vluchten naar Granada

Om goedkoop naar het prachtige Granada te vliegen zijn er verschillende opties. Vluchten vanuit Nederland, maar ook vanaf Brussel en Düsseldorf zijn allemaal met een tussenstop tijdens je vliegreis, waardoor je er iets langer over kan doen. Een vlucht vanaf Amsterdam naar Granada zal met een tussenstop als snel 5 uur kunnen duren.

Een goede optie is om te vliegen naar Málaga. Deze Spaanse stad ligt op slechts anderhalf uur rijden van Granada, maar naar Málaga zijn wel genoeg vliegtickets voor directe vluchten te vinden. Onder andere vanaf Brussel en Rotterdam gaan er directe vluchten die je in nog geen 3 uur naar Málaga vliegen. Luchtvaartmaatschappijen zoals Iberia, Vueling en Transavia bieden allemaal goedkope vliegtickets aan om naar Spanje te vliegen, dus er is genoeg te vergelijken.

Top vluchten naar Granada

Vanuit Amsterdam Schiphol

Vueling
1 stop - 11u2
di 28 sep wo 29 sep
v.a. € 147 (p.p.)
Iberia
1 stop - 9u37
do 2 dec di 7 dec
v.a. € 167 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Vueling
1 stop - 8u30
do 21 okt zo 24 okt
v.a. € 115 (p.p.)
Iberia
1 stop - 9u52
ma 18 okt zo 24 okt
v.a. € 136 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Vueling
1 stop - 5u57
wo 22 sep di 28 sep
v.a. € 183 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

De Arabische invloeden in Granada

De prachtige stad Granada ligt in het zuiden van Spanje aan de voet van het prachtige Sierra Nevada gebergte. Granada ligt op ongeveer 70 kilometer van de middellandse zee en er heerst hier een mediterraan klimaat waardoor je genoeg van de zon kunt genieten in deze stad. In deze stad zijn veel Arabische invloeden terug te vinden. Dit zorgt ervoor dat het een erg intrigerende stad is, met vele interessante en mooie bezienswaardigheden.

Zo kan je heerlijk rondwandelen in de smalle straatjes van de oude wijk Albaicin. Een ander absoluut hoogtepunt in Granada is het wonderschone en indrukwekkende paleis de Alhambra. Dit gigantische paleis is een van de beroemdste Spaanse monumenten en je moet hier zeker zijn geweest als je een bezoek brengt aan Granada. Verder is Granada een van de belangrijkste studentensteden vanwege de prestigieuze universiteit van de stad.

Wat te doen bij aankomst in Granada

Als je gaat vliegen naar Granada, dan kom je aan op het Aeropuerto Federico García Lorca Granada Jaén, een stukje buiten de stad. Vanaf hier is het een dikke 20 minuten rijden naar het centrum. Ook gaan er shuttlebussen die je in een dik kwartier naar de binnenstad kunnen brengen. Ondanks de aanwezigheid van een busnetwerk en een metrolijn in de stad, is het aan te raden om een auto te huren om lekker flexibel de omgeving te kunnen ontdekken.

Vanuit Granada kan je gemakkelijk de prachtige bergen van de Sierra Nevada ontdekken. Ook is het helemaal geen gek idee om een dagje naar de mooie steden Málaga en Almería te gaan. Deze liggen op rijafstand van Granada. Er is dus genoeg te doen in en rondom Granada. Er wordt niet voor niets gezegd ‘niemand kan in Granada komen zonder ooit terug te keren’. Boek daarom snel je vliegtickets naar het prachtige Granada en geniet van een geweldige vakantie.