Goedkope vluchten Spanje

Spanje is één van de populairste vakantielanden. De Spaanse Costa's bieden witte zandstranden en zonnig weer. Je kunt genieten van een strandvakantie naar Malaga of Alicante of je kunt een inspirerende stedentrip naar Barcelona of Sevilla maken. Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Spanje, zoals Transavia, KLM, Ryanair en TUI. De reistijd bedraagt tussen de twee en drie uur voor het Spaanse vaste land. De Canarische Eilanden zijn bereikbaar in vier uur vliegen.

Vanuit bijna alle Nederlandse vliegvelden kun je vliegtickets boeken naar Spanje. Dat geeft de mogelijkheid om naast Amsterdam Schiphol ook vanuit Rotterdam of Eindhoven te vertrekken, waardoor je minder door de drukte hoeft en sneller kunt inchecken. Ook kun je een vlucht op een nabijgelegen andere stad in Spanje boeken als de prijzen voor die bestemming goedkoper zijn.

 

Populaire steden in Spanje

Cultuur en klimaat van Spanje

De Spaanse cultuur staat bekend om haar gastvrijheid. De lokale bewoners houden vaak een siësta in de middag. Ook zijn ze wat minder punctueel dan we in Noord-Europa gewend zijn. Als je in Spanje bent, vergeet dan niet te genieten van heerlijke tapas en sangria.

Spanje heeft een prettig mediterraan klimaat, net als buurlanden Portugal en Italië. Met name als je naar de kust reist, is het goed vertoeven met in de zomer een zeebriesje. In het binnenland van Spanje kan het 's zomers erg heet worden. De lente en de herfst zijn daarom de beste jaargetijden voor een trip naar de hoofdstad Madrid.