Vliegtickets Praag

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkope vluchten naar Praag

De stad Praag is een van de mooiste steden van Europa. Er gaan vanuit veel verschillende luchthavens vluchten naar Praag, voor deze vluchten kan je goedkope vliegtickets boeken. Vanuit Amsterdam gaan er directe vluchten naar Praag. Omdat Praag zo'n populaire bestemming is vliegen er ook veel low cost airlines naartoe. Vaak kan je bij een airline zoals Ryanair, EasyJet of Eurowings voor een paar tientjes een retour naar Praag boeken, er zijn dus heel erg goedkope vliegtickets beschikbaar!

De luchthaven van Praag is zeer modern en goed verbonden met het netwerk van openbaar vervoer van de stad. Je reist dus makkelijk van het vliegveld naar je bestemming in de stad. Lijkt Praag je een leuke stad? Neem dan ook eens een kijkje bij Budapest of Warschau.

 

Top vluchten naar Praag

Vanuit Amsterdam Schiphol

Easyjet
Direct - 1u35
za 23 okt za 30 okt
v.a. € 72 (p.p.)
KLM
Direct - 1u30
do 15 jul zo 18 jul
v.a. € 101 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Transavia
Direct - 1u22
di 14 sep do 16 sep
v.a. € 53 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Brussels Airlines
Direct - 1u27
do 24 jun do 1 jul
v.a. € 55 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Eurowings
Direct - 1u20
wo 14 jul wo 21 jul
v.a. € 72 (p.p.)

(laagst gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Praag

De stad heeft zoveel veel mooie dingen dat een weekend bezoek te kort is. De stad kent een hele lange geschiedenis, waardoor de stad mooie historische en culturele bezienswaardigheden heeft. De stad is vooral bekend om haar verschillende architectonische stijlen. Naast deze bezienswaardigheden is het voor jongeren ook zeer goed vertoeven, de stad kent een goed uitgaansleven en het leven is er relatief goedkoop. 

Een plek die niet mag ontbreken aan je bezoek aan Praag is het oude stadsplein, op deze centrale plek in het hartje van Praag heb ogen tekort, er is zoveel moois te zien. Verder de Karelsbrug, de Joodse en de  Malá Strana wijk, het Nationaal Theater, Sint-Vituskathedraal , Wenceslausplein en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Naast de bekende gebouwen die in allerlei stijlen van Barok tot Jugenstill zijn afgewerkt, is er ook nog hele mooie kunst te vinden in Praag. Goede en mooie musea zijn: Het Nationaal Museum, Kunstverzameling Lobkowicz en het Tsjechisch Muziekmuseum. 

Ontdek Praag

Praag is in verschillende opzichten een perfect stad, zo kan men in de stad naast alle mooie dingen, gebouwen en kunst ook nog eens genieten van goed eten. Leuke restaurantjes om naartoe te gaan zijn: Kampa Park Restaurant en het Coda Restaurant. Praag kent vele uitgaansgelegenheden de stad schijnt zelfs de grootste disco van Europa te hebben. Leuke uitgaansgelegenheden zijn: Duplex, Cross Club en AghaRTA. Doordat ze in Tsjechië een andere munteenheid hebben is het voor ons allemaal relatief goedkoop. Dit maakt uit eten gaan en stappen met een budget heel goed mogelijk!

Praag kent een uitstekend openbaar vervoersysteem. Er rijden in de stad bussen, taxi’s en metro’s. Maar de trekpleisters in het historische hart van Praag zijn op loopafstand van elkaar verwijdert. Je wandeld dus erg makkelijk van het ene naar het andere prachtige gebouw. Een dagkaart voor het openbaar vervoer kan handig zijn als je naar bezienswaardigheden in de buitenwijken van de stad wilt gaan, zoals het voetbalstadion.