Panorama

Vluchten Tsjechië

Goedkoop vliegen naar Tsjechië

Tsjechië is een van de pareltjes van Oost-Europa en een nog relatief onontdekt land. Het landschap is prachtig en hiertussen vind je mooie historische steden. Bovendien is Tsjechië de perfecte bestemming voor een budget vliegreis, er zijn namelijk voor een lage prijs vliegtickets beschikbaar. Zo heb je voor een paar tientjes als een retourvlucht in je bezit! Er gaan goedkope vluchten naar Tsjechië vanuit Amsterdam, Brussel, Düsseldorf, Eindhoven en Keulen. Deze worden vooral verzorgd door low cost airlines zoals Ryanair, Eurowings en Easyjet. De vliegtijd bedraagt vanaf Amsterdam Schiphol ongeveer anderhalf uur. Omdat er vanaf meerdere luchthavens naar Tsjechië wordt gevlogen, kan het lonen de prijzen altijd goed te vergelijken. Kijk hiervoor op Goedkopevliegtickets.nl.

De luchthaven van de Tsjechische hoofdstad Praag is net zoals die van Budapest en andere Oost-Europese hoofdsteden zeer modern. Het vliegveld van Praag is ook goed verbonden met het openbaar vervoer richting het centrum. Bij andere luchthavens in Tsjechië kan dit wat verschillen. Kijk daarom voordat je een vliegticket boekt altijd naar welke luchthaven je vliegt en hoe je op de plek van bestemming komt.

Populaire steden in Tsjechië

Vliegticket Tsjechië: land met een rijke geschiedenis

Het bijzondere land Tsjechië heeft een rijke geschiedenis. Al duizenden jaren wordt dit land bewoond en dat zie je overal terug. De steden en het landschap laten het verhaal zien van de verschillende periodes in voor- en tegenspoed. Zo worden middeleeuwse kerken en burchten afgewisseld met grote betonnen gebouwen en vervallen boerderijen uit de Sovjettijd. Qua sfeer is er een groot verschil tussen het platteland en de stad. Op het platteland van Tsjechië hangt een rustige en gemoedelijke sfeer en je komt hier dan ook helemaal tot rust. De steden zijn juist levendig, energiek en modern. 

In Tsjechië zijn er drie klimaattypes: een gematigd zeeklimaat, gematigd landklimaat en koel landklimaat. Het koele landklimaat heerst vooral in de hoger gelegen gebieden van Tsjechië. Rondom de hoofdstad Praag is het een stuk droger dan de rest van Tsjechië en dat maakt dit gebied perfect voor een korte vliegreis. De temperaturen zijn hier bovendien aangenaam en het is vaak droog. Een ander voordeel aan Tsjechië is dat het land een eigen munteenheid heeft. Zo is alles in vergelijking tot Nederland een stuk goedkoper.

Goedkoop vliegen naar Tsjechië? Vergelijk dan de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zo vind je altijd een voordelig vliegticket naar Tsjechië dat het beste past bij jouw budget.