Vliegtickets Monastir

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vergelijk vliegtickets naar Monastir

Monastir is een historische stad in Tunesië, het is een eeuwenoude havenstad. Je hebt prachtige oude gebouwen uit verschillende tijdsperiodes. Er gaan vanuit Nederland geen directe vluchten naar Monastir. Je kunt wel vliegen vanuit Amsterdam, Brussel en Dusseldorf. Vliegtickets voor deze vluchten zijn goedkoop verkrijgbaar. Het is met de overstap ongeveer zes uur vliegen.

De luchthaven van Monastir is een van de grootste van Tunesië. Er rijdt een trein tussen de luchthaven en de stad. Ook kun je gebruik maken van een van de vele taxi's die staan te wachten bij de luchthaven. Airlines zoals Tunisair, Nouvelair en Eurowings vliegen naar Monastir. Bij deze airlines zijn vliegtickets vaak goedkoop. Lijkt Monastir je wat? Kijk dan ook eens naar Tunis of Djerba.

Top vluchten naar Monastir

Vanuit Dusseldorf

Tunisair
Direct - 2u52
za 18 sep za 25 sep
v.a. € 243 (p.p.)
Nouvelair
Direct - 2u47
di 21 sep zo 3 okt
v.a. € 254 (p.p.)
TAP Portugal
1 stop - 14u5
do 16 sep vr 24 sep
v.a. € 179 (p.p.)

Vanuit Amsterdam Schiphol

TAP Portugal
1 stop - 7u17
vr 2 jul vr 6 aug
v.a. € 165 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

TAP Portugal
1 stop - 8u25
vr 2 jul vr 30 jul
v.a. € 174 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Monastir

Monastir is een prachtige stad. Het kent vele verschillende invloeden van verschillende culturen. Van al deze culturen zijn nog invloeden en soms bouwwerken zichtbaar in de stad. De prachtige en goed bewaarde Rabit in de stad wordt veel gebruikt als locatie voor de opname van films. Als je een beetje geluk hebt zul je dus ook filmsterren tegenkomen in Monastir.

De omgeving van de stad wordt al duizenden jaren bewoond. De stad is een oude havenstad gebouwd op de ruïnes van Fenicische, Carthaagse en Romeinse stad Ruspina. De stad heeft een grote ribat, dit is een versterkt klooster. Een prachtig mausoleum en een grote moskee. De eilandjes die de haven omringen worde de 'Cap de Monastri' genoemd.

Verken Monastir

In de stad Monastir valt veel te beleven. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige mausoleum van Habib Bourguiba. Deze man was een vrijheidsstrijder en later de eerste premier van Tunesië. Daarna kun je naar het museum over het leven van deze man en de onafhankelijkheid van Tunesië. De Ribat is ook erg indrukwekkend. Wist je dat bijvoorbeeld Monty Python's Life of Brian hier is opgenomen? 

Sousse is een toeristische plaats in de buurt van Monastir. Veel toeristen combineren een vakantie naar Monastir en Sousse. In Sousse heb je veel resorts en prachtige stranden, hier kun je heerlijk tot rust komen. Wacht niet langer en boek nu vliegtickets naar deze prachtige bestemming en laat de voorpret beginnen.