Vliegtickets naar Gotenburg

Gotenburg is een bijzondere stad met een unieke geschiedenis. Je kan voor een lage prijs vliegtickets naar Gotenburg boeken. Vanaf Amsterdam is Gotenburg slechts anderhalf uur vliegen. Ook gaan er vluchten vanaf andere luchthavens zoals Brussel, Eindhoven, Dusseldorf en Keulen. De prijs van de directe vluchten kan erg verschillen, dus het is handig de prijzen te vergelijken.

Naar Gotenburg kan je vliegen met een budget luchtvaartmaatschappij zoals Eurowings of een luchtvaartmaatschappij zoals Lufthansa. De luchthaven van Gotenburg, Göteborg Landvetter Airport ligt net als de luchthavens van Stockholm dicht bij de stad. Er rijden bussen van en naar de stad en je kan voor je reis al tickets boeken voor de Flygbussarna, een snelbus die je direct naar het centrum van de stad brengt. Lijkt Gotenburg je een leuke stad? Kijk dan vooral ook even naar Oslo en Kopenhagen

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Gotenburg Meerdere airlines Meerdere airlines 21 mei 2021 23 mei 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Gotenburg Lufthansa Lufthansa 13 jun 2021 19 jun 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Gotenburg KLM KLM 21 feb 2021 28 feb 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Gotenburg Ryanair Ryanair 4 dec 2020 6 dec 2020 1 overstap
Eindhoven - Gotenburg KLM KLM 6 aug 2021 8 aug 2021 1 overstap
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Gotenburg Meerdere airlines Meerdere airlines 12 jul 2021 17 jul 2021 1 overstap
Brussel - National
Brussel - National - Gotenburg Sabena Sabena 16 apr 2021 20 apr 2021 non-stop
Brussel - National - Gotenburg Meerdere airlines Meerdere airlines 9 jan 2021 3 apr 2021 2 overstappen
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Gotenburg Ryanair Ryanair 21 mei 2021 23 mei 2021 2 overstappen
Brussel - Charleroi - Gotenburg Meerdere airlines Meerdere airlines 21 jun 2021 25 jul 2021 1 overstap

Gotenburg

De stad Gotenburg is voor Zweden een belangrijke stad. Het is na Stockholm de grootste stad van het land maar voor de handel is dit de belangrijkste stad. De grootste haven van Zweden ligt namelijk in Gotenburg. Het is dus een belangrijk punt voor de Zweedse import en export. Ook is er veel moderne industrie in Gotenbrug gevestigd, het is dus een belangrijke en moderne stad.

Gotenburg is in 1621 gesticht als havenstad. Als je door Gotenburg heen loopt zul je misschien wel een vertrouwd Hollands gevoel hebben. Dit kan kloppen! Voor de bouw van de stad heeft de Zweedse koning Hollanders gevraagd voor de bouw van de stad. Ze waren verantwoordelijk voor het stadsplan en ze waren zelfs zo belangrijk in de stad dat er Hollanders in het stadsbestuur kwamen en dat Nederlands naast Zweeds er een officieel erkende taal was. Er is zelfs een Hollandse burgemeester geweest!

Ontdek Gotenburg

Er zijn veel leuke plekjes in Gotenburg. Breng een bezoekje aan Haga, de oudste wijk van Gotenburg, in deze knusse wijk heb je veel kleine barretjes en cafeetjes waar je een heerlijk traditionele kanelbulle kunt eten. Ook de Feskekorka is prachtig, in deze 'viskerk' kan je een heerlijk bordje vis halen. Ook kan je Gotenburg ontdekken vanaf het water, stap op een rondvaartboot en krijg de stad vanaf een uniek perspectief te zien en leer veel over haar geschiedenis.

De Zweden houden van lekkere vis. In Gotenburg kan je dan ook heerlijke visgerechten bestellen. Vaak is alles dezelfde dag nog gevangen, omdat de stad natuurlijk aan de zee ligt. Het uitgaansleven in Gotenburg is kleinschalig. De meeste clubs en bars in de binnenstad zijn voor eenentwintig jaar en ouder, als je deze leeftijd nog niet hebt bereikt is het slim rond de universiteit te kijken naar studenten cafeetjes. Wacht niet langer en boek nu je vliegreis naar Gotenburg!

Bekijk nabijgelegen bestemmingen