Panorama

Goedkoop naar Gotenburg

Vliegtickets naar Gotenburg

Gotenburg is een bijzondere stad in Zweden en heeft een unieke geschiedenis. Al voor een lage prijs zijn er vliegtickets naar Gotenburg beschikbaar en vanaf Amsterdam Schiphol is het slechts anderhalf uur vliegen. Ook vanaf andere luchthavens zoals Brussel, Eindhoven, Düsseldorf en Keulen vertrekken er vluchten naar Gotenburg. Vergelijk daarom altijd de goedkope vliegtickets van de low cost airlines zoals Eurowings of Ryanair of kijk bij de tarieven van een andere luchtvaartmaatschappij zoals KLM of Lufthansa.

De luchthaven van Gotenburg ligt net zoals de vliegvelden van Stockholm dichtbij het centrum. Al voordat je bent aangekomen kun je tickets voor de Flygbussarna boeken, een snelbus die je direct naar het centrum brengt. Ben je trouwens geïnteresseerd in Gotenburg, kijk dan ook voor de mogelijkheden om goedkoop te vliegen naar Oslo of Kopenhagen.

Top vluchten naar Gotenburg

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 1u32
do 12 sep zo 15 sep
v.a. € 181 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Brussels Airlines
Direct - 1u40
do 5 sep zo 8 sep
v.a. € 141 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Eurowings
Direct - 1u30
vr 27 sep ma 30 sep
v.a. € 124 (p.p.)
Condor
Direct - 1u30
ma 23 sep ma 30 sep
v.a. € 159 (p.p.)

Vanuit Brussel - Charleroi

Ryanair
Direct - 1u50
vr 5 jul zo 7 jul
v.a. € 78 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Korte vliegreis Gotenburg - De 2e grootste stad van Zweden

Gotenburg is na Stockholm de grootste stad van Zweden en voor de handel een belangrijke stad. De grootste haven van Zweden is hier namelijk gevestigd, wat zorgt voor de Zweedse in- en export. Ook is er veel moderne industrie in Gotenburg gevestigd.

Gotenburg werd in 1621 gesticht als havenstad. Tijdens een wandeling heb je grote kans dat je hier het vertrouwde Hollandse gevoel ervaart. Niet gek, want voor de bouw van Gotenburg heeft de Zweedse koning Hollanders gevraagd. Zij waren verantwoordelijk voor het stadsplan, er kwamen Nederlanders in het stadsbestuur. Bovendien werd het Nederlands naast het Zweeds een erkende taal. Gotenburg heeft zelfs eens een Hollandse burgemeester gehad.

Vlieg goedkoop naar Gotenburg voor een fijne stedentrip

Gotenburg is ideaal om naartoe te vliegen als je wilt genieten van een unieke stedentrip. Wandel door Haga, de oudste wijk van Gotenburg waar veel barretjes en cafés zijn gevestigd. Proef hier ook zeker de traditionele kanelbulle. Of haal een bordje vis in de ‘viskerk’ Feskekörka. Wil je Gotenburg vanaf het water ontdekken, stap dan op een rondvaartboot en leer veel over de geschiedenis van deze Zweedse stad.

Zweden houden van vis en dit staat in Gotenburg dan ook menigmaal op de kaart. Vaak is alles dezelfde dag nog gevangen, dus je hebt altijd een bord verse vis voor je staan. Het uitgaansleven in Gotenburg is kleinschalig. De meeste clubs en bars zijn voor 21 jaar en ouder. Ben je iets jonger, bezoek dan de studentencafeetjes rondom de universiteit.

Wil je goedkoop vliegen naar Gotenburg? Vergelijk dan de prijzen van diverse vliegmaatschappijen. Zo vind je altijd een voordelig vliegticket naar Gotenburg dat het beste past bij jouw budget.