Goedkoop naar Gotenburg

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vliegtickets naar Gotenburg

Gotenburg is een bijzondere stad met een unieke geschiedenis. Je kan voor een lage prijs vliegtickets naar Gotenburg boeken. Vanaf Amsterdam is Gotenburg slechts anderhalf uur vliegen. Ook gaan er vluchten vanaf andere luchthavens zoals Brussel, Eindhoven, Dusseldorf en Keulen. De prijs van de directe vluchten kan erg verschillen, dus het is handig de prijzen te vergelijken.

Naar Gotenburg kan je vliegen met een budget luchtvaartmaatschappij zoals Eurowings of een luchtvaartmaatschappij zoals Lufthansa. De luchthaven van Gotenburg, Göteborg Landvetter Airport ligt net als de luchthavens van Stockholm dicht bij de stad. Er rijden bussen van en naar de stad en je kan voor je reis al tickets boeken voor de Flygbussarna, een snelbus die je direct naar het centrum van de stad brengt. Lijkt Gotenburg je een leuke stad? Kijk dan vooral ook even naar Oslo en Kopenhagen

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Gotenburg Ryanair Ryanair 17 mei 2021 22 mei 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Gotenburg Meerdere airlines Meerdere airlines 17 mei 2021 22 mei 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Gotenburg KLM KLM 16 apr 2022 18 apr 2022 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Gotenburg KLM KLM 22 apr 2022 24 apr 2022 1 overstap
Eindhoven - Gotenburg Meerdere airlines Meerdere airlines 24 mei 2021 31 mei 2021 2 overstappen
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Gotenburg Ryanair Ryanair 9 jun 2021 21 jun 2021 1 overstap
Dusseldorf Weeze - Gotenburg Meerdere airlines Meerdere airlines 10 jun 2021 12 jun 2021 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Gotenburg Sabena Sabena 21 sep 2021 27 sep 2021 non-stop
Brussel - National - Gotenburg Meerdere airlines Meerdere airlines 14 aug 2021 16 aug 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Gotenburg Ryanair Ryanair 23 jun 2021 30 jun 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi - Gotenburg Meerdere airlines Meerdere airlines 23 jun 2021 30 jun 2021 1 overstap

Gotenburg

De stad Gotenburg is voor Zweden een belangrijke stad. Het is na Stockholm de grootste stad van het land maar voor de handel is dit de belangrijkste stad. De grootste haven van Zweden ligt namelijk in Gotenburg. Het is dus een belangrijk punt voor de Zweedse import en export. Ook is er veel moderne industrie in Gotenbrug gevestigd, het is dus een belangrijke en moderne stad.

Gotenburg is in 1621 gesticht als havenstad. Als je door Gotenburg heen loopt zul je misschien wel een vertrouwd Hollands gevoel hebben. Dit kan kloppen! Voor de bouw van de stad heeft de Zweedse koning Hollanders gevraagd voor de bouw van de stad. Ze waren verantwoordelijk voor het stadsplan en ze waren zelfs zo belangrijk in de stad dat er Hollanders in het stadsbestuur kwamen en dat Nederlands naast Zweeds er een officieel erkende taal was. Er is zelfs een Hollandse burgemeester geweest!

Ontdek Gotenburg

Er zijn veel leuke plekjes in Gotenburg. Breng een bezoekje aan Haga, de oudste wijk van Gotenburg, in deze knusse wijk heb je veel kleine barretjes en cafeetjes waar je een heerlijk traditionele kanelbulle kunt eten. Ook de Feskekorka is prachtig, in deze 'viskerk' kan je een heerlijk bordje vis halen. Ook kan je Gotenburg ontdekken vanaf het water, stap op een rondvaartboot en krijg de stad vanaf een uniek perspectief te zien en leer veel over haar geschiedenis.

De Zweden houden van lekkere vis. In Gotenburg kan je dan ook heerlijke visgerechten bestellen. Vaak is alles dezelfde dag nog gevangen, omdat de stad natuurlijk aan de zee ligt. Het uitgaansleven in Gotenburg is kleinschalig. De meeste clubs en bars in de binnenstad zijn voor eenentwintig jaar en ouder, als je deze leeftijd nog niet hebt bereikt is het slim rond de universiteit te kijken naar studenten cafeetjes. Wacht niet langer en boek nu je vliegreis naar Gotenburg!