Goedkope vluchten naar Thessaloniki

De eeuwen oude stad Thessaloniki gelegen in het noord-oosten van Griekenland is nog steeds één van de populairste bestemmingen onder toeristen. Dat komt waarschijnlijk mede door het geweldige klimaat, de prachtige ligging en natuurlijke de schitterende architectonische gebouwen. Thessaloniki is gesticht in het jaar 315 voor Chr. De stichter Kassandros noemde de plaats naar zijn vrouw. De stad stond tussen 1500 en 1922 bekend als een multiculturele stad waar zowel Joden, christen als moslims vredig naast elkaar leefden. Door allerlei oorlogen en bevolkingsuitwisselingen kwam de stad voor het grootste deel in handen van de Grieken. Die verjaagden de Joden en de moslims. Tegenwoordig is er weer  een kleine Joods gemeenschap aanwezig in de stad.vThessaloniki is bij uitstek een geweldige vakantiebestemming. De beste tijd om naar Thessaloniki te vliegen is de zomer. De tempraturen zijn dan ronduit uitstekend!   

 

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Thessaloniki Ryanair Ryanair 2 nov 2020 9 nov 2020 2 overstappen
Amsterdam Schiphol - Thessaloniki Transavia Transavia 30 mei 2021 9 jun 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Thessaloniki Meerdere airlines Meerdere airlines 10 nov 2020 16 nov 2020 non-stop
Amsterdam Schiphol - Thessaloniki Helios Airways Helios Airways 31 mei 2021 8 jun 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Thessaloniki Ryanair Ryanair 2 nov 2020 9 nov 2020 non-stop
Eindhoven - Thessaloniki Meerdere airlines Meerdere airlines 9 nov 2020 16 nov 2020 non-stop
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Thessaloniki Ryanair Ryanair 20 nov 2020 23 nov 2020 non-stop
Dusseldorf Weeze - Thessaloniki Meerdere airlines Meerdere airlines 9 nov 2020 16 nov 2020 1 overstap
Brussel - National
Brussel - National - Thessaloniki Meerdere airlines Meerdere airlines 6 nov 2020 9 nov 2020 1 overstap
Brussel - National - Thessaloniki Ryanair Ryanair 9 nov 2020 19 nov 2020 2 overstappen
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Thessaloniki Ryanair Ryanair 2 nov 2020 15 nov 2020 non-stop
Brussel - Charleroi - Thessaloniki Meerdere airlines Meerdere airlines 7 nov 2020 13 nov 2020 2 overstappen

Info over bezienswaardigheden

Na een vliegreis van ongeveer 3 uur zult u landen op Thessaloniki International Airport. U kunt zowel met de bus als wel met de taxi naar het centrum van de stad gebracht worden. De hoogtepunten van de stad zijn: de Lefkos Pyrgos, de Boog van Galerius, de Monastiriot synagoge, de Kerk van Acheiropoiètos, het plein van Aristotelous, de Modiano en buiten de stad natuurlijk Pella, de geboortestad van Alexander de Grote. Thessaloniki is een gezellige en sfeervolle stad. De stad staat ook bekend om haar mooie en indrukwekkende musea. Musea die u niet mag missen zijn het Museum voor de hedendaagse kunst, het Archeologisch museum en het Geboortehuis van Atatürk. Elk jaar vindt er in Thessaloniki het Internationale Trade Fair festival plaatst. Zeer de moeite waard om eens naar toe te gaan. Wilt u de goedkoopste vliegtickets dan is het verstandig om zo vroeg mogelijk te boeken. 

Eten, drinken en uitgaan in Thessaloniki

In Griekenland is het eten goed. Ook Thessaloniki kent vele goede en leuke restaurantjes. De beste maar we het duurste restaurant is: 7 Seas. Maar u kunt ook goed eten in Frutti di Mare en Mare e Monti. In Thessaloniki kunt vooral genieten van mooie visgerechten. Na het diner kunt u het leuke nachtleven van Thessaloniki ontdekken. In de wijken rondom de Mylos en de universiteit bevinden zich de meeste kroegen en clubs. 

Vervoer

Het openbaar vervoer in de stad is prima geregeld. In de stad rijden er bussen en taxi’s rond. Maar het leukste is om de stad per voet te verkennen. Het vliegveld ligt op 17 km meter van het centrum. Er gaat een speciale bus dag en nacht die u van en naar het vliegveld brengt. Er gaan directe en indirecte vluchten naar Thessaloniki. De directe vluchten worden uitgevoerd door: Transavia. Indirecte vluchten worden uitgevoerd door: JAT.  

 

Bekijk nabijgelegen bestemmingen