Rio de Janeiro (Rio) is een bruisende stad in het zuidoosten van Brazilie. De stad is wereldberoemd om zijn stranden en het grote Christus-standbeeld. Met goedkope vliegtickets Rio de Janeiro ben je in 11 tot 13 uur in deze stad.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Rio de Janeiro Lufthansa Lufthansa 21 apr 2021 21 mei 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Rio de Janeiro Meerdere airlines Meerdere airlines 13 feb 2021 18 feb 2021 2 overstappen
Amsterdam Schiphol - Rio de Janeiro KLM KLM 12 feb 2021 18 feb 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Rio de Janeiro Meerdere airlines Meerdere airlines 1 apr 2021 8 apr 2021 2 overstappen
Eindhoven - Rio de Janeiro KLM KLM 1 apr 2021 8 apr 2021 1 overstap
Brussel - National
Brussel - National - Rio de Janeiro KLM KLM 21 apr 2021 21 mei 2021 2 overstappen
Brussel - National - Rio de Janeiro Meerdere airlines Meerdere airlines 12 mrt 2021 20 mrt 2021 2 overstappen
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Rio de Janeiro Meerdere airlines Meerdere airlines 19 feb 2021 26 feb 2021 3 overstappen

Te zien en doen

In Rio zijn prachtige standen die wereldberoemd zijn. De bekenste daarvan is de Copacabana. Dit 4 km lange strand heeft de vorm van een halve maan. Hier kan heerlijk in de zon worden genoten van een drankje of een boek. Ook wordt er veel strandvoetbal gespeeld door de mannen en zijn de vrouwen veelal schaars gekleed.  

Het enorme standbeeld van Jezus Christus staat op de 710 m hoge berg Corcovado. Het in 1931 gebouwde beeld is 38 m hoog. Momenteel wordt het tot een van de zeven wereldwonderen beschouwd. De bouw ervan heeft ruim 10 jaar geduurd.

Carnaval

In Rio de Janeiro wordt carnaval groots gevierd. Men is maandenlang bezig met de voorbereidingen hiervoor. Het maken van kostuums en het oefenen van dansjes is een belangrijke voorbereiding. Tijdens het carnaval (zo’n 40 dagen voor Pasen) is het een enorm groot feest in de stad. Als je de kans krijgt hierbij te zijn is dat onvergetelijk!

Wat opvalt in Rio is de sociale ongelijkheid. Er is een enorme kloof tussen de rijke bevolking en de arme bevolking. In de favelas (sloppenwijken) wonen de armere mensen in huizen van karton of afval, maar ook soms van steen. Tegenwoordig is in sommige favela’s het klimaat verbeterd en wonen ook middenstanders in deze nauwelijks gereguleerde wijken. Favela’s staan bekend om hun drugskartels en geweldsincidenten. 

Vervoer naar Rio

Naar Rio kan je het beste met het vliegtuig vliegen. KLM/Air France is de enige luchtvaartmaatschappij die vanuit Nederland directe vluchten aanbiedt (vanaf Amsterdam). Goedkope vliegtickets Rio de Janeiro boekt u het beste lang van tevoren om geen al te hoge prijs te betalen. Uw goedkope vliegtickets Rio de Janeiro laten u landen op de Internationale Luchthaven Antônio Carlos Jobim (GIG). Deze luchthaven bevindt zich 20 km van het centrum van Rio.

Rio is een bruisende stad waar veel te beleven valt, een mooie vakantiebestemming. Goedkope vliegtickets Rio de Janeiro maken het een betaalbare bestemming. De vlucht Amsterdam-Rio duurt ongeveer 11 uur.