Vluchten naar Sofia

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Sofia

Sofia is een de hoofdstad van Bulgarije en een prachtige bestemming voor je vliegreis. Je kan goedkope vliegtickets naar Sofia boeken. Vanuit Nederland gaan er vluchten vanuit Amsterdam en Eindhoven. Ook kun je vliegen vanuit Dusseldorf en Brussel. Het is naar Sofia ongeveer 2,5 uur vliegen. Goedkope vliegtickets naar Sofia worden aangeboden door budget airlines Ryanair en Wizz.

De luchthaven van Sofia, Sofia International Airport, is aangesloten op het netwerk van openbaar vervoer van de stad, je kunt gebruik maken van de metro of de bus. Ook zijn er bij de luchthaven veel taxi's beschikbaar. Het is een klein half uurtje reizen van de luchthaven naar de stad. Lijkt Sofia je een leuke stad? Kijk dan ook eens naar vliegtickets voor Praag of Budapest.

Top vluchten naar Sofia

Vanuit Amsterdam Schiphol

Bulgaria Air
Direct - 2u45
di 15 jun za 19 jun
v.a. € 159 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Ryanair
Direct - 2u40
wo 16 jun zo 20 jun
v.a. € 26 (p.p.)
Wizz
Direct - 2u45
ma 14 jun ma 21 jun
v.a. € 41 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Bulgaria Air
Direct - 2u39
vr 12 nov zo 14 nov
v.a. € 159 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Eurowings
Direct - 2u37
do 9 sep do 23 sep
v.a. € 130 (p.p.)

(laagst gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Sofia

Sofia ligt prachtig aan de rivier de Iskar en aan de voet van het Vitosjagebergte. De stad zelf staat vol met prachtige oude gebouwen waarvan er een groot deel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De stad wordt ook steeds populairder bij toeristen. Dit komt doordat Sofia een prachtige moderne stad is die erg geschikt is voor een budgetvakantie. Doordat Bulgarije een eigen munteenheid heeft is een vliegreis naar Sofia erg goedkoop.

Waar Sofia nu staat woonde eerst een Thracische stam. Deze plek kwam in 29 v Chr. in Romeinse handen. Nadat de stad door de Hunnen werd verwoest herbouwde de Byzantijnse keizer justinianus I als Triaditsa. Echter noemde de Slavische Bulgaren de stad nog Sredets wat in 1376 omgedoopt werd tot Sofia. Hierna werd de stad voor vijf eeuwen bezet door het Ottomaanse rijk. Tijdens de Russisch-Turkse Oorlog in 1878 werd de stad ingenomen door de Russen en in 1879 werd het tot hoofdstad van Bulgarije benoemd. In de tweede wereldoorlog werd de stad zwaar beschadigd maar het is herbouwd en uitgebreid in de communistische stijl.

Ontdek Sofia

De vele culturele invloeden door de eeuwen heen hebben veel invloed gehad voor de vorming van het stadsbeeld. In Sofia kan je dan ook genieten van historische gebouwen uit verschillende stukken uit de geschiedenis. Wat je zeker moet zien is de Alexander Nevski kathedraal en de Sveta Sofia kerk. Deze twee prachtige gebouwen liggen naast elkaar aan hetzelfde plein. Het oudste gebouw van de stad Rotonda Sveti Georgi is ook leuk om te bezoeken, het is een prachtige oude kerk uit de vierde eeuw. Ook het nationale theater Ivan Vazov is prachtig, het is gebouwd in 1907 door twee Oostenrijkse architecten en het is een van de meest iconische gebouwen van Sofia.

Ook op het gebied van eten en drinken is Sofia een leuke stad. Er bevinden zich in het oude centrum veel knusse restaurants en barretjes waar je lekker authentiek voedsel kunt eten en tot diep in de nacht een drankje kunt drinken. Wat zeker een aanrader is Borisova Gradina, Sofia heeft veel groen en parken, maar dit blijft wel een van de mooiste. Je kan hier heerlijk picknicken en tot rust komen.