Panorama

Vluchten naar Sofia

Goedkoop vliegen naar Sofia

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en een prachtige bestemming om naartoe te vliegen. Vanaf Amsterdam Schiphol en Eindhoven gaan er directe vluchten naar Sofia en er zijn goedkope vliegtickets beschikbaar. Ook kun je goedkoop vliegen vanuit Düsseldorf en Brussel. Naar Sofia vlieg je in ongeveer 2,5 uur. Onder andere de low cost airlines Ryanair en Wizz Air bieden budget vliegtickets naar Sofia aan.

Sofia International Airport is aangesloten op het netwerk van openbaar vervoer van de stad. Je kunt hier gebruikmaken van de metro of bus. Ook zijn er bij de luchthaven van Sofia veel taxi’s beschikbaar. In ongeveer een half uurtje reizen ben je al in het centrum. Als Sofia overigens je interesse heeft gewekt, dan zijn voordelige vliegtickets naar Praag of Budapest ook een goede optie.

Top vluchten naar Sofia

Vanuit Amsterdam Schiphol

Bulgaria Air
Direct - 2u52
vr 25 okt do 31 okt
v.a. € 234 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Wizz
Direct - 2u47
di 11 jun di 18 jun
v.a. € 63 (p.p.)
Ryanair
Direct - 2u40
di 11 jun di 18 jun
v.a. € 97 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Bulgaria Air
Direct - 2u37
vr 17 jan di 21 jan
v.a. € 213 (p.p.)

Vanuit Brussel - Charleroi

Wizz
Direct - 2u47
di 4 jun di 11 jun
v.a. € 36 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Sofia, een stad met historische gebouwen

Sofia is prachtig gelegen aan de rivier de Iskar en aan de voet van het Vitosjagebergte. De stad zelf staat bovendien vol met prachtige historische gebouwen waarvan er een groot deel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan vermeld. Ook wordt Sofia steeds populairder bij toeristen en steeds meer mensen vliegen hier naartoe voor een stedentrip. De Bulgaarse hoofdstad is zeer modern en erg geschikt voor een budgetvakantie. En doordat Bulgarije een eigen munteenheid heeft, is een reis met het vliegtuig naar Sofia zeer voordelig. 

Waar nu de stad Sofia zich bevindt, woonde eerst een Thracische stam. In 29 voor Christus kwam deze plek in Romeinse handen. Nadat Sofia door de Hunnen werd verwoest, herbouwde de Byzantijnse keizer Justinaius I de stad. Echter noemden de Slavische Bulgaren de stad nog Sredets en werd het 1376 omgedoopt tot Sofia. Daarna werd Sofia vijf eeuwen bezet door het Ottomaanse rijk. Tijdens de Russisch-Turkse Oorlog in 1878 werd de stad ingenomen door de Russen en in 1879 werd Sofia tot hoofdstad van Bulgarije benoemd. Helaas werd de Bulgaarse hoofdstad in de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen. Maar gelukkig is het herbouwd en uitgebreid waarbij de communistische stijl behouden is gebleven.

Boek snel goedkope vliegtickets naar Sofia

De vele culturen die zich door de eeuwen heen in Sofia zijn gevestigd, hebben veel invloed gehad voor de vorming van het stadsbeeld. Je vindt in de hoofdstad van Bulgarije dan ook veel historische gebouwen. Bezichtig bijvoorbeeld de Alexander Nevski kathedraal en de Sveta Sofia kerk die naast elkaar aan hetzelfde plein liggen. Het oudste gebouw van Sofia is Rotonda Sveti Georgi, een kerk die stamt uit de vierde eeuw. Bezoek daarnaast het Nationale Theater Ivan Vazov. Dit theater is in 1907 gebouwd door twee Oostenrijkse architecten en bovendien is het een van de meest iconische gebouwen van Sofia.

Op het gebied van eten en drinken kun je prima terecht in Sofia. In het oude centrum vind je vele knusse restaurants en bars waar authentieke gerechten worden geserveerd. Ook tot diep in de nacht gezellig een drankje drinken is mogelijk. 

Voor een lage prijs vliegen naar Sofia? Vergelijk dan snel de vliegtickets bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zo weet je zeker dat je altijd de goedkoopste vlucht naar Sofia in je bezit hebt.