Panorama

Goedkope vluchten naar Birmingham

Goedkoop vliegen naar Birmingham

Birmingham is na Londen de grootste stad van Engeland en absoluut een korte vliegreis waard. Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je met KLM in iets meer dan een uur naar Birmingham. Zoek je echt goedkope vliegtickets, vergelijk dan de opties van de low cost airlines Eurowings en Ryanair die vertrekken vanaf Eindhoven en Düsseldorf. Een andere mogelijkheid is vliegen naar Londen of Manchester. Vanaf hier reis je snel met de trein naar Birmingham.

Top vluchten naar Birmingham

Vanuit Amsterdam Schiphol

Easyjet
Direct - 1u15
vr 26 apr wo 1 mei
v.a. € 89 (p.p.)
KLM
Direct - 1u15
za 4 mei ma 6 mei
v.a. € 125 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Brussels Airlines
Direct - 1u12
di 18 jun ma 24 jun
v.a. € 127 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Eurowings
Direct - 1u17
di 30 apr wo 1 mei
v.a. € 94 (p.p.)
Condor
Direct - 1u17
di 30 apr wo 1 mei
v.a. € 181 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vliegen naar Birmingham: de tweede stad van Engeland

Een lange tijd was Birmingham een onbelangrijk boerendorp, totdat het in de 12e eeuw het marktrecht verkreeg. Hierdoor groeide de stad uit tot een welvarend handelscentrum. Mede door de aanleg van kanalen en spoorwegen werd Birmingham in de industriële revolutie het industriële hart van Engeland. Doordat er veel verschillende goederen werden geproduceerd kreeg de stad de bijnaam 'City of a thousand trades'. Vlieg je nu naar Birmingham, dan zie je dat er vooral wordt gericht op dienstverlening. Van werken in industriële fabrieken zie je niet veel meer, er zijn hier nu veel grote moderne kantoorcomplexen gevestigd. Veel mensen vliegen naar Birmingham omdat naast de luchthaven het National Exhibition Centre staat, de grootste jaarbeurs van het land. Hier vinden jaarlijks vele evenementen plaats.

Korte vliegreis Birmingham: ontdek de vele trekpleisters

Birmingham is absoluut een korte vliegreis waard, want er is ontzettend veel te beleven. Ken je bijvoorbeeld het boek “Sjakie en de chocoladefabriek” van de Engelse schrijver van Roald Dahl? De chocoladefabriek waar dit boek op is gebaseerd vind je in Birmingham! Bezoek ook de futuristische bibliotheek en de Selfridges Bullring. Een andere optie is om Birmingham te ontdekken vanaf de kanalen, want de stad wordt ook wel het Venetië van Engeland genoemd.

In de tweede grootste stad van Engeland verplaats je je eenvoudig met de bus. Wil je even de binnenstad uit? Om Birmingham vind je het typische Engelse platteland. Maak hier een wandeling door de rustige en uitgestrekte weilanden en kom helemaal tot rust.

Goedkoop vliegen naar Birmingham is nog nooit zo eenvoudig geweest! Kijk snel voor de opties voor budget vliegtickets bij verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Birmingham op Goedkopevliegtickets.nl.