Panorama

Vluchten naar Lappeenranta

Goedkope vliegtickets Lappeenranta

De stad Lappeenranta ligt aan het grootste meer van Finland op ongeveer anderhalf uur rijden van de Russische grens. Wil je goedkoop vliegen naar Lappeenranta, dan ben je bij Goedkopevliegtickets.nl aan het juiste adres. Vergelijk de lage prijzen van vluchten naar Lappeenranta en je vindt altijd een voordelig vliegticket dat aan jouw wensen voldoet.

Houd er rekening mee dat de vliegreis naar Lappeenranta wel even duurt. Dit komt omdat je vaak iets langer moet wachten tijdens je overstap. De reistijd bedraagt hierdoor minimaal 8 uur. Soms loont het daarom om goedkope vluchten naar de Finse hoofdstad Helsinki te vergelijken. Vanaf hier is het slechts twee uurtjes rijden met de auto en drie uur reizen met de trein naar Lappeenranta. Alle budget vluchten naar Lappeenranta worden uitgevoerd door de low cost airline Ryanair.

Verken het Finse Lappeenranta

Denk je aan Finland, dan is de kans groot dat je eerder denkt aan Helsinki of Lapland dan aan Lappeenranta. Zonde, want het stadje Lappeenranta heeft genoeg te bieden. Ga bijvoorbeeld naar Fort Linnoitus: een plek met musea, galerijen en ambachtelijke werkplaatsen. Zo vind je hier het South Karelia Museum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Lappeenranta en de omgeving. Ten noorden van het fort ligt Hiekkalinna. Elk jaar komen meerdere zandkunstenaars bijeen en bouwen dan het grootste zandkasteel van Finland. Meestal is dit zandkasteel alleen in de zomermaanden te bewonderen.

Ook het Saimaameer is een aanrader. Huur na je bezoek aan het zandkasteel bij Hiekkalinna een boot of kajak en vaar naar een van de omliggende eilanden. Veel van deze eilanden bieden barbecueplaatsen en overnachtingsmogelijkheden in een tent. ‘s Ochtends geniet je aan het meer van een prachtige zonsopgang.

Goedkoop vliegen naar Lappeenranta

Hoef je niet per se het water op, dan is de Suihkulähde waterfontein ook leuk om naartoe te gaan. Deze fontein ligt aan het Saimaameer en vanaf een bankje heb je een mooi uitzicht op de boten die aanmeren in de jachthaven. Tevens vind je hier vele cafés waar je kunt genieten van een kopje Finse koffie of lekker ijs.

Na je vlucht naar Lappeenranta kom je aan op het enige vliegveld van deze stad, Lappeenranta Airport. Vanaf hier rijd je met de auto in ongeveer 5 minuten naar het centrum. In principe kun je dit zelfs lopend af, maar dat is misschien niet fijn als je een koffer bij je hebt. Daarnaast rijdt er vanaf de luchthaven van Lappeenranta een bus die je in ongeveer 10 minuten naar het centrum brengt.

Wil je goedkoop vliegen naar Lappeenranta? Vergelijk dan de lage prijzen van vliegtickets naar Lappeenranta op Goedkopevliegtickets.nl. Zo vind je altijd een ticket naar Lappeenranta dat het beste past bij jouw budget.