Panorama

Goedkope vliegtickets naar Helsinki

Vergelijk vluchten naar Helsinki

Helsinki is de hoofdstad van Finland en een leuke stad voor een stedentrip. Vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken er directe vluchten naar Helsinki voor een lage prijs. Ook kun je naar Helsinki vliegen vanuit Eindhoven en luchthavens in Duitsland en België.

Naar Helsinki vlieg je in iets meer dan twee uur met een luchtvaartmaatschappij zoals KLM, Finnair en SAS. Helsinki Vantaa Airport is een modern vliegveld en is aangesloten op het netwerk van openbaar vervoer van de stad. Met de trein of bus ben je in ongeveer een half uurtje in de stad. Als Helsinki je een leuke bestemming lijkt, kijk dan ook eens voor goedkope vliegtickets naar Tampere of Gotenburg.

Top vluchten naar Helsinki

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 2u27
vr 14 feb do 20 feb
v.a. € 178 (p.p.)
Finnair
Direct - 2u27
do 1 aug ma 12 aug
v.a. € 196 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Finnair
Direct - 2u35
vr 6 sep ma 9 sep
v.a. € 267 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Finnair
Direct - 2u25
ma 5 aug vr 16 aug
v.a. € 235 (p.p.)

Vanuit Brussel - Charleroi

Ryanair
Direct - 2u42
di 30 apr zo 5 mei
v.a. € 99 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Helsinki, de hoofdstad van Finland

Helsinki is in vele opzichten de belangrijkste stad van Finland. Naast dat het de hoofdstad is, is het ook de grootste stad van het land. Ongeveer eenvijfde deel van de Finse bevolking woont hier! Daarnaast is Helsinki op bestuurlijk, economisch en cultureel gebied zeer belangrijk.

De Finse hoofdstad werd in 1550 door de Zweedse koning Gustaaf I gesticht als handelsstad. Dit was echter lange tijd onbelangrijk, maar dit veranderde toen Finland in 1809 onderdeel werd van Rusland. Toen ging het snel. De hoofdstad van Finland werd naar Helsinki verplaatst en er kwam een universiteit. Na de onafhankelijkheid in 1917 woedde er een burgeroorlog in het land en Helsinki werd het brandpunt. In de Tweede Wereldoorlog was Helsinki een van de weinige hoofdsteden die niet werd ingenomen door vijandelijke troepen.

Goedkoop vliegen naar Helsinki voor een leuke stedentrip

Vlieg je naar Helsinki, dan reis je naar een stad dat garant staat voor een heerlijke stedentrip. In 1952 vonden hier de Olympische Spelen plaats waar nog veel gebouwen van te zien zijn, zoals het Olympisch Stadion. Bezoek ook de Domkerk, een prachtig wit gebouw dat de skyline van Helsinki domineert. Wandel daarnaast over het Senaatsplein en bezichtig de Oespenski-kathedraal waar je duidelijk de Russisch-Orthodoxe invloeden terugziet.

Lekker eten in Helsinki doe je onder andere in de Old Market Hall of een van de vele gezellige barretjes en restaurants. Hier heerst in de avond een fijne en gemoedelijke sfeer, dus je bent altijd verzekerd van een gezellig avondje uit. Veel bezienswaardigheden van de Finse hoofdstad liggen op loopafstand van elkaar, hiervoor hoef je dus geen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Wil je juist naar de buitenwijken, dan is dat ook geen probleem want het openbaar vervoer is in Helsinki prima geregeld.

Vergelijk altijd de vliegtickets naar Helsinki van verschillende vliegmaatschappijen. Zo kun je voordelig en goedkoop vliegen naar Helsinki voor het budget dat jij voor ogen hebt.