Vluchten Banjul

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Banjul

Banjul is de hoofdstad van Gambia en een van de kleinste hoofdsteden van Afrika met 35.000 inwoners. Voor je vliegreis naar Banjul kan je goedkope vliegtickets boeken. Er gaan directe vluchten vanuit Brussel naar Banjul, dan ben je ongeveer acht uur aan het vliegen. Je kan vliegen met een overstap vanuit Amsterdam of Dusseldorf.

Er vliegen veel airlines naar Banjul zoals Royal Air Maroc, Brussels Airlines en Ethiopian Airlines. Vliegen met een overstap is vaak een stuk goedkoper, dus vergelijk altijd de prijzen voordat je de goedkope vliegtickets naar Banjul boekt. De luchthaven van Banjul zit niet aangesloten op het systeem van openbaar vervoer van de stad. Wel kun je met een taxi van en naar de luchthaven reizen, dit is relatief goedkoop.

Top vluchten naar Banjul

Vanuit Amsterdam Schiphol

TUI
Direct - 7u52
wo 15 sep wo 22 sep
v.a. € 564 (p.p.)
Vueling
1 stop - 11u7
di 16 nov di 30 nov
v.a. € 396 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Brussels Airlines
Direct - 7u45
wo 22 sep wo 20 okt
v.a. € 491 (p.p.)
Vueling
1 stop - 14u50
ma 25 okt za 30 okt
v.a. € 396 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Turkish Airlines
1 stop - 15u2
vr 1 okt wo 1 dec
v.a. € 493 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Banjul

Banjul ligt prachtig op een eiland aan de monding van de rivier Gambia. Ondanks dat het de hoofdstad van het land is, is de stad altijd relatief klein gebleven. Dit heeft als gevolg dat er een rustige en fijne sfeer hangt en veel toeristische attracties op loopafstand van elkaar zijn.

Op 23 april 1816 heeft de koning van Kombo het eiland Banjul overgedragen aan de Britse commandant Alexander Grant. Banjul werd een handelspost voor de slavenhandel en een militaire basis. Langzaam groeide Banjul uit als het episch centrum van de Britse activiteiten in en rond Gambia. Banjul werd samen met de rest van Gambia onafhankelijk in 1973. Op 22 juli 1994 vond er een bloedeloze coup d'état plaats, hiervoor is het monument Arch 22 gebouwd.

Verken Banjul

In Banjul valt veel te beleven. Ga bijvoorbeeld naar de Albert Market, dit is een leuke straatmarkt voor ambachten en textiel. Of bezoek Arch 22, het herdenkingsmonument van de bloedeloze coup d'état van 22 juli 1994. In dit monument zit ook een textielmuseum gevestigd. Ook heeft Banjul het nationale museum van Gambia en zijn er een paar prachtige rooms-katholieke kerken die zeker een bezoekje waard zijn.

Ook rond Banjul valt er veel te beleven, ga bijvoorbeeld naar het Abuko Nature Reserve, in dit reservaat vind je bijvoorbeeld hyena's en prachtige vogels. Ook kun je James Island bezoeken. Dit stukje werelderfgoed is de ruïne van het oude britse fort wat een belangrijke rol in de slavenhandel heeft gespeeld. Wacht niet langer en plan nu je vliegreis naar Banjul.