Panorama

Vluchten Banjul

Goedkoop vliegen naar Banjul

Banjul is de hoofdstad van Gambia en een van de kleinste hoofdsteden van Afrika. Naar Banjul zijn er goedkope vliegtickets beschikbaar. Vanuit Brussel vlieg je rechtstreeks naar Banjul en vanaf Amsterdam Schiphol en Düsseldorf zijn er voordelige vliegtickets met een overstap beschikbaar.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden vliegtickets naar Banjul aan. Denk hierbij aan Brussels Airlines en de low cost airlines Vueling en Transavia. Vliegtickets met een overstap zijn vaak goedkoper, dus vergelijk altijd de tarieven zodat je een ticket naar Banjul voor de meest lage prijs vindt. Vanaf de luchthaven reis je eenvoudig relatief goedkoop met de taxi naar de stad. Er rijdt geen openbaar vervoer.

Top vluchten naar Banjul

Vanuit Amsterdam Schiphol

TUI
Direct - 8u47
ma 2 okt wo 4 okt
v.a. € 485 (p.p.)
Corendon
Direct - 6u50
zo 3 dec zo 24 dec
v.a. € 491 (p.p.)
TAP Portugal
1 stop - 15u50
za 3 feb vr 23 feb
v.a. € 342 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Brussels Airlines
Direct - 6u10
za 18 nov za 25 nov
v.a. € 380 (p.p.)
TUIfly.be
Direct - 8u12
di 12 dec di 19 dec
v.a. € 410 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Banjul, de hoofdstad van Gambia

Banjul ligt aan de monding van de rivier Gambia. Het land Gambia wordt ook wel “The Smiling Coast of West Africa” genoemd. Ondanks dat Banjul de hoofdstad is, is de stad altijd relatief klein gebleven. Hierdoor hangt er een rustige en fijne sfeer en liggen de meeste toeristische attracties op loopafstand van elkaar. Het is dus een leuke bestemming voor je vliegreis.

Banjul kent een interessante geschiedenis. Op 23 april 1816 droeg de koning van Kombo het eiland Banjul over aan de Britse commandant Alexander Grant. Banjul werd een militaire basis en handelspost voor de slavenhandel. Langzaam groeide de stad uit tot episch centrum van Britse activiteiten in en rond Gambia. In 1973 werd Banjul samen met de rest van Gambia onafhankelijk. Op 22 juli 1994 vond er een bloedeloze coup d'état plaats. Hiervoor is het monument Arch 22 gebouwd, dat je meteen kunt aanschouwen als je in Banjul bent.

Vliegtickets voor een lage prijs naar Banjul

In Banjul en omgeving valt veel te beleven. Wandel bijvoorbeeld over de drukke en gezellige Albert Market, een straatmarkt voor textiel en ambachten. Bezichtig ook de Arch 22 waarin tevens een textielmuseum is gevestigd. Bezoek daarnaast het Nationale Museum van Gambia en bewonder een van de Rooms-Katholieke kerken.

Naast Banjul zelf kun je ook uitstapjes maken in de omgeving. Zo vind je in het Abuko Nature Reserve hyena’s en prachtige vogels. James Island is een ruïne van het oude Britse Fort dat een belangrijke rol in de slavenhandel heeft gespeeld.

Goedkoop vliegen naar Banjul gaat eenvoudig via Goedkopevliegtickets.nl! Vergelijk de tickets van verschillende vliegmaatschappijen en je vindt altijd een voordelige vlucht naar Banjul dat het beste past bij jouw budget.