Goedkope vluchten Thessaloniki

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkope vluchten naar Thessaloniki

De eeuwen oude stad Thessaloniki gelegen in het noord-oosten van Griekenland is nog steeds één van de populairste bestemmingen onder toeristen. Na een vliegreis vanuit Amsterdam na ongeveer drie uur zal je landen op Thessaloniki International Airport. Vanaf Amsterdam vlieg je met Austrtian of de low cost airline Transavia. Ook is het mogelijk om vanaf andere luchthavens naar Thessaloniki International Airport te vliegen. Ryanair heeft dan meestal de vliegtickets voor de laagste prijs. 

Vanuit Thessaloniki International Airport reis je met de bus of met een taxi naar de stad. Dit duurt gemiddeld 50 minuten. Buskaartjes naar de stad zijn geluk erg goedkoop. Een normaal buskaartje kost slechts twee euro! Het openbaar vervoer in de stad is prima geregeld. In de stad rijden er bussen en taxi’s rond. Maar het leukste is om de stad per voet te verkennen. Net als Athene is Thessaloniki één van de favoriete bij de touristen in Griekenland.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Thessaloniki Lufthansa Lufthansa 16 apr 2021 23 apr 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Thessaloniki Meerdere airlines Meerdere airlines 2 mei 2021 9 mei 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Thessaloniki Transavia Transavia 21 okt 2021 25 okt 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Thessaloniki Meerdere airlines Meerdere airlines 17 apr 2021 24 apr 2021 2 overstappen
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Thessaloniki Ryanair Ryanair 19 okt 2021 26 okt 2021 non-stop
Dusseldorf Weeze - Thessaloniki Meerdere airlines Meerdere airlines 5 aug 2021 27 aug 2021 2 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Thessaloniki Meerdere airlines Meerdere airlines 1 mei 2021 9 mei 2021 1 overstap
Brussel - National - Thessaloniki Austrian Airlines Austrian Airlines 26 mei 2021 2 jun 2021 1 overstap
Brussel - National - Thessaloniki Jetairfly Jetairfly 30 jul 2021 20 aug 2021 non-stop
Brussel - National - Thessaloniki Aegean Airlines Aegean Airlines 16 okt 2021 23 okt 2021 non-stop
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Thessaloniki Ryanair Ryanair 24 mei 2021 31 mei 2021 non-stop
Brussel - Charleroi - Thessaloniki Meerdere airlines Meerdere airlines 20 okt 2021 24 okt 2021 1 overstap

Thessaloniki

Thessaloniki is al jaren heel populair onder toeristen. Dat komt natuurlijk door het geweldige klimaat, de prachtige ligging en natuurlijk de schitterende architectonische gebouwen. Thessaloniki is gesticht in het jaar 315 voor Chr. De stichter Kassandros noemde de plaats naar zijn vrouw. De stad stond tussen 1500 en 1922 bekend als een multiculturele stad waar zowel Joden, christen als moslims vredig naast elkaar leefden. Thessaloniki is bij uitstek een geweldige vakantiebestemming. De beste tijd om naar Thessaloniki te vliegen is de zomer. De temperaturen zijn dan ronduit uitstekend!   

De hoogtepunten van de stad zijn: de Lefkos Pyrgos, de Boog van Galerius, de Monastiriot synagoge, de Kerk van Acheiropoiètos, het plein van Aristotelous en de Modiano. Thessaloniki is een gezellige en sfeervolle stad. De stad staat ook bekend om haar mooie en indrukwekkende musea. Musea die je niet mag missen zijn het Museum voor de hedendaagse kunst, het Archeologisch museum en het Geboortehuis van Atatürk. Elk jaar vindt er in Thessaloniki het Internationale Trade Fair festival plaatst. Zeker de moeite waard om eens naartoe te gaan.

Grieks genieten in Thessaloniki

In Griekenland is het eten goed. Ook Thessaloniki kent vele goede en leuke restaurantjes. De beste maar wel het duurste restaurant is: 7 Seas. Maar u kunt ook goed eten in Frutti di Mare en Mare e Monti. In Thessaloniki kunt je vooral genieten van mooie visgerechten. Na het diner kun je het leuke nachtleven van Thessaloniki ontdekken. In de wijken rondom de Mylos en de universiteit bevinden zich de meeste kroegen en clubs. 

Net als Malta heeft Thessaloniki een mediterraans klimaat waardoor je zomers goed van de zon kan genieten en dat de temperaturen in het voor- en najaar ook nog aangenaam zijn. Dit maakt Thessaloniki bijna het hele jaar het bezoeken waard!