Vliegtickets naar Reykjavik

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop vliegen naar Reykjavik

Reykjavik  is de meest noordelijke en westelijke hoofdstad van Europa. De vlucht naar Reykjavik duurt iets meer dan drie uur. Je kan vanuit Amsterdam direct naar Reykjavik vliegen. Je kan voor een lage prijs vliegtickets naar Reykjavik boeken. Ook vanaf Brussel en Eindhoven kan je vliegen naar Reykjavik, maar meestal is vliegen vanuit Amsterdam goedkoper.

Na je vlucht met een luchtvaartmaatschappij zoals Transavia, Norwegian of EasyJet kom je aan op de luchthaven van Reykjavik, Keflavik Airport. De verbinding tussen de stad en de luchthaven is goed geregeld, er rijden bussen van en naar de luchthaven. Als je voor een rondreis naar Reykjavik vliegt kun je het best een auto huren om het eiland te ontdekken. Andere mooi steden waar je voor een lage prijs vliegtickets voor kunt boeken zijn: Dublin, Tenerife en Athene.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Reykjavik Transavia Transavia 6 mrt 2022 14 mrt 2022 non-stop
Amsterdam Schiphol - Reykjavik Meerdere airlines Meerdere airlines 9 jun 2021 16 jun 2021 2 overstappen
Amsterdam Schiphol - Reykjavik Icelandair Icelandair 9 jun 2021 16 jun 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Reykjavik Meerdere airlines Meerdere airlines 24 mei 2021 31 mei 2021 4 overstappen
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Reykjavik Meerdere airlines Meerdere airlines 26 aug 2021 31 aug 2021 3 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Reykjavik SAS SAS 26 aug 2021 31 aug 2021 1 overstap
Brussel - National - Reykjavik Icelandair Icelandair 25 okt 2021 31 okt 2021 non-stop
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Reykjavik Meerdere airlines Meerdere airlines 1 mrt 2022 14 mrt 2022 1 overstap

Reykjavik

Reykjavik  is de meest noordelijke en westelijke hoofdstad van Europa. IJsland werd voor het eerst ontdekt door Ingólfur Arnarson. Hij vestigde hier een boerderij en begon er zijn bestaan. Hij noemde de plek Reykjavik wat betekent: rookbaai, omdat hij uit de aarde rook zag opstijgen. Gedurende de 19de eeuw werd de stad steeds populairder en trokken er ook mensen vanuit Europa naar IJsland. De meeste inwoners van de stad werken in de: haven, transport of handel. Daarnaast zijn alle belangrijke gebouwen zoals: overheidsinstellingen , gezondheids- en bestuurs- hier gevestigd. Reykjavik is vooral bekend vanwege de mooie bezienswaardigheden, de indrukwekkende natuur en de altijd aardige bevolking. 

Reykjavik is een bijzondere stad. Het is een stad waar vele huizen en gebouwen nog van hout zijn en waar hoogbouw bijna niet voorkomt. De stad is heel mooi gelegen, aan de ene kant bevindt zich de zee en aan de andere kant kijkt u naar de indrukwekkende bergen. De leukste bezienswaardigheden zijn: de Hallgrímskirkja dit de grootste kerk van het land, het concertgebouw de Harpa, het Höfði huis, het parlementsgebouw Alþingishúsið en de Rooms-Katholieke kerk Landakotskirkja. Daarnaast kent Reykjavik ook enkele bijzondere musea. Bijvoorbeeld het Þjóðminjasafnið museum. Dit is het museum met oude vondsten uit de Vikingtijd. Daarnaast is het Hið Íslenzka Reðasafn museum erg populair. Naast alle kunst en cultuur heeft Reykjavik ook nog een geweldige natuur. Ontdek de natuur door speciale natuur tours te nemen. Reykjavik is tegenwoordig zeer goed bereikbaar. Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten vanuit Amsterdam naar Reykjavik. 

Verken Reykjavik

Wie in Reykjavik komt weet sowieso dat er vis op het menu staat. Verschillende vissoorten worden op een onvergetelijke manier bereid. Ook al hou je niet van vis, het is zeer zeker de moeite waard om het toch eens te proberen! Leuke restaurants zijn: Fiskmarkadurinn - The Fish Market, Grillmarkadurinn en het Dill Restaurant. Nadat het diner is afgelopen begint het echte leven; het nachtleven. Reykjavik kent vele leuke en gezellige barretjes en kroegen. Er wordt zelfs wel eens gezegd dat Reykjavik tot een van de beste uitgaanssteden van de wereld behoort! Dat kan komen door de inwoners van IJsland, ze staan altijd klaar voor een gezellig praatje waardoor er tijdens het uitgaan een gemoedelijke sfeer hangt.

Het openbaar vervoer in de stad is goed geregeld. Er rijden bussen en taxi's waarmee je heel gemakkelijk de stad doorkruist. De stad is perfect al wandelend te verkennen. In het historische centrum zijn alle toeristische attracties op loopafstand van elkaar verwijderd. Er rijdt een speciale bus van het vliegveld naar de stad. Daarnaast zijn er speciale gele bussen die elk kwartier rijden en bijna overal naar toe rijden. Ook zijn er tourbussen waarmee je de stad snel kunt verkennen. Er rijden ook verschillende buslijnen naar de prachtige natuurgebieden buiten de stad.