Vluchten naar Amman

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkope vliegtickets naar Amman

Amman is een prachtige parel in de woestijn. Het is een zeer geliefde stad voor toeristen in het Midden-Oosten en daarom ook een mooie bestemming van je vliegreis. Er zijn goedkope vliegtickets beschikbaar voor vluchten naar Amman. Er gaan vluchten vanuit Amsterdam, Dusseldorf en Brussel naar Amman. Je bent dan iets minder dan zes uur aan het vliegen.

Naar de luchthaven van Amman, Amman Queen Alia, vliegen veel airlines zoals bijvoorbeeld Austrian, KLM en Royal Jordanian. Voor vluchten van deze airlines kun je goedkope vliegtickets krijgen. Vanuit de luchthaven rijdt een express-bus naar de stad. Ook kun je gebruik maken van een taxi. Het is ongeveer een uur reizen tussen de stad en de luchthaven.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Amman - Queen Alia Transavia Transavia 25 mei 2021 3 jun 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Amman - Queen Alia Meerdere airlines Meerdere airlines 22 jun 2021 1 jul 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Amman - Queen Alia Helios Airways Helios Airways 22 jun 2021 1 jul 2021 non-stop
Amsterdam Schiphol - Amman - Queen Alia Royal Jordanian Royal Jordanian 23 okt 2021 31 okt 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Amman - Queen Alia Meerdere airlines Meerdere airlines 23 okt 2021 31 okt 2021 2 overstappen
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Amman - Queen Alia Meerdere airlines Meerdere airlines 22 okt 2021 31 okt 2021 3 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Amman - Queen Alia Ryanair Ryanair 1 mei 2021 11 mei 2021 non-stop
Brussel - National - Amman - Queen Alia Meerdere airlines Meerdere airlines 22 jun 2021 1 jul 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Amman - Queen Alia Ryanair Ryanair 26 jul 2021 31 jul 2021 1 overstap
Brussel - Charleroi - Amman - Queen Alia Meerdere airlines Meerdere airlines 3 aug 2021 17 aug 2021 1 overstap

Amman

Amman de hoofdstad van het mooie land Jordanië. Amman is van oorsprong een zeer oude stad en stamt uit de Romeins tijd. In 1878 is de huidige stad  ontstaan. De stad is vooral bekend wegens haar historische rijkdommen aan gebouwen. De stad is een van de grootste steden van Jordanië. Jordanië is een land waar je echt de typische Arabische sfeer kunt proeven. 

Amman is een mooie stad midden in de woestijn. De stad heeft nog enkele gebouwen uit de romeinse tijd onder andere het Romeinse theater en het Forum. Deze mooie en zeer oude plekken zijn het bezoeken waard. Verdere bezienswaardigheden zijn: het paleis van de Umayyaden, de tempel van Hercules en het Odeum van Amman. Naast architectuur kent Amman ook musea, mooie kunstwerken kun je vinden in het archeologisch museum en in het nationaal museum.

Ontdek Amman

In Amman kan met goed eten en drinken. Er zijn veel leuke en gezellige eettentjes te vinden in deze mooie stad. Leuke restaurantjes om naartoe te gaan zijn Hashem en Tanourin. Proef dan vooral eens een echt typisch Ammaans gerecht zoals Samosa of Hummus. Uitgaan is in Amman een ander verhaal dan in het westen. Toch zijn er wel degelijk clubs waar je kunt dansen. In de Abdoun Cirkel midden in het centrum zijn verschillende leuke tentjes te vinden. 

Het openbaar vervoer in Amman is prima geregeld er rijden veel bussen waarmee je makkelijk door de stad komt. Sommige toeristische trekpleister liggen op loopafstand van elkaar, echter is de stad op heuvels gebouwd, waardoor lopen heel vermoeiend is en niet de beste optie om de stad te ontdekken. Daarom is het verstandig of om een auto te huren of u zelf te laten verplaatsen met de taxi of de bus.