Goedkope vluchten naar Aqaba

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Aqaba

Aqaba is de favoriete bestemming voor toeristen die naar Jordanië reizen. Er zijn goedkope vliegtickets beschikbaar voor je vliegreis naar Aqaba. Vanuit de luchthavens van Amsterdam en Brussel gaan er vluchten naar Aqaba. Vaak vlieg je naar Aqaba met een overstap, het is dan slim om de prijzen te vergelijken. Het is ongeveer acht uur vliegen naar Aqaba.

De luchthaven van Aqaba is verbonden met het busnetwerk van Aqaba, zo reis je in twintig minuten van en naar de luchthaven. Ook kan je gebruik maken van een taxi. Veel airlines vliegen naar de luchthaven van Aqaba, zo gaan er vluchten van KLM, Turkish Airlines en nog vele andere aanbieders waarbij je goedkope vliegtickets kunt boeken. Lijkt Aqaba je wat? Kijk dan ook eens voor een vliegreis naar bijvoorbeeld Amman of Tel Aviv.

Top vluchten naar Aqaba

Vanuit Amsterdam Schiphol

Turkish Airlines
1 stop - 11u22
do 28 okt vr 12 nov
v.a. € 342 (p.p.)
Royal Jordanian
1 stop - 7u27
za 23 okt za 30 okt
v.a. € 498 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Turkish Airlines
1 stop - 18u5
ma 18 okt vr 12 nov
v.a. € 325 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Turkish Airlines
1 stop - 19u25
ma 18 okt vr 12 nov
v.a. € 409 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Aqaba

Aqaba is bij toeristen een zeer geliefde bestemming. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Je kunt heerlijk genieten van de zon op de prachtige stranden en duiken tussen de koraalriffen. Daarnaast heeft Aqaba ook vele historische hotspots en kan je vanuit Aqaba gemakkelijk een dagtrip maken naar de prachtige rotsstad Petra.

Het gebied van Aqaba wordt al duizenden jaren bewoond. Er zijn zelfs resten gevonden uit 4000 v. Chr. Door haar gunstige ligging is Aqaba ook al duizenden jaren een belangrijke handelsstad. Hierdoor heb je er bijvoorbeeld nog veel overblijfselen uit de Romeinse tijd. Ook ten tijde van de kruistochten was Aqaba belangrijk. Er zijn nog verschillende gebouwen en vestingwerken die je aan die tijd doen herinneren.

Verken Aqaba

Aqaba is op te splitsen in een oud en een nieuw gedeelte die beide hun charmes hebben. In het moderne gedeelte van de stad kun je goed de sfeer van het leven in de stad proeven. Er zijn verschillende marktjes waar de bewoners hun dagelijkse boodschappen doen. In het oude gedeelte vind je ook de resten van de stad Ayla. Je kunt gewoon door deze prachtige ruïnes heenlopen.

De omgeving van Aqaba is ook prachtig. Er zijn vele resorts met prachtige stranden. Ook kan je dagtrips ondernemen naar de rotsstad Petra, dit is iets wat niet mag ontbreken aan je reis! Een andere must-see is een dagtrip naar Wadi Rum. Deze met rotswanden omringende vallei is werkelijk prachtig!