Panorama

Vliegtickets naar Senegal

Vergelijk vliegtickets naar Senegal

Senegal is een land in Afrika dat steeds meer populairder wordt als winterzonbestemming. Dit komt door de fijne temperatuur en de interessante cultuur. Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je met een overstap naar Senegal. Je doet er dan ongeveer ongeveer 10 uur over, waarbij je 3 uur overstaptijd hebt. Vanaf Brussel gaan er directe vluchten naar Senegal en de vliegreis hiervan bedraagt ongeveer 6 uur en 10 minuten. Met een goedkoop vliegticket naar Senegal land je in de hoofdstad Dakar, vanwaar je kunt doortrekken naar jouw verblijfplaats in dit Afrikaanse land. De budgetvriendelijke tickets zijn onder andere verkrijgbaar bij de luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines, Tap Air Portugal en KLM.

De meest goedkope optie om te vliegen naar Senegal is via de Belgische hoofdstad Brussel. Je moet er wel rekening mee houden dat je hier vanuit Nederland nog naartoe moet reizen. Vergelijk daarom alle vluchten naar Senegal op Goedkopevliegtickets.nl. Zo vind je altijd een vlucht naar Senegal voor de meest lage prijs. Als je geïnteresseerd bent in Senegal, dan kan buurland Gambia ook zeker iets voor jou zijn.

Populaire stad in Senegal

Met het vliegtuig naar Senegal voor een zonnige trip

Senegal kan eigenlijk niet vergeleken worden met andere Afrikaanse landen. Dankzij de bezienswaardigheden zoals Lago Rosa, Nationaal Park Niokolo Koba en park Djoudj hebben allen namelijk een eigen karakter. Maar de meeste toeristen vliegen naar Senegal voor een zonvakantie aan de Petite Côte. Hier vind je de mooiste witte stranden waar je op een ligbedje helemaal tot rust komt.

In vergelijking met andere Afrikaanse landen zoals Algerije of Marokko is Senegal niet heel erg groot. Als je een rondreis maakt kun je veel van het land zien. Bezoek bijvoorbeeld Saint-Louis, een van de belangrijkste steden van Senegal. Hier zie je nog steeds restanten te vinden uit de koloniale periode en ook liggen er een aantal natuurparken met schildpadden en honderden vogelsoorten. Bezoek natuurlijk Dakar, de hoofdstad van Senegal. Verblijf je in januari in Senegal, dan kun je zelfs de bekende Dakar Rally bijwonen. Op ongeveer 4 kilometer voor de kust van Dakar ligt het eiland Gorée. Bewonder de vrolijk gekleurde huizen, bekijk het Slavery Freedom Monument en bezichtig de kanonnen die zijn gebruikt tijdens de film “The Guns of Navarone”.