Panorama

Vliegtickets Kilimanjaro

Goedkope vliegtickets naar de Kilimanjaro

De Kilimanjaro in Tanzania - vlakbij de grens met Kenia - is gevormd door 3 vulkanen en met 5895 meter de hoogste berg van Afrika. Goedkoop vliegen naar de Kilimanjaro is eenvoudig. Vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken er namelijk directe vluchten en hiermee ben je al in 8 uur en 25 minuten op het vliegveld vlakbij de Kilimanjaro. Voor goedkope vliegtickets kun je ook uitwijken naar Düsseldorf en Brussel. Je hebt dan meestal wel een overstap tijdens je vliegreis.

Vliegmaatschappijen zoals KLM, Ethiopian Airlines en Kenya Airways bieden vliegtickets voor een lage prijs naar de Kilimanjaro aan. Door dit uitgebreide en voordelige aanbod is het makkelijk om te vergelijken en zo vind je altijd een vlucht naar de Kilimanjaro voor een passend budget. Pak je backpack en stap op het vliegtuig om de bijzondere Kilimanjaro te beklimmen.

Top vluchten naar Kilimanjaro

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 10u12
di 12 nov di 3 dec
v.a. € 826 (p.p.)
Qatar Airways
1 stop - 20u45
wo 5 jun wo 19 jun
v.a. € 626 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 21u17
ma 4 nov wo 20 nov
v.a. € 861 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Qatar Airways
1 stop - 17u25
wo 5 jun wo 19 jun
v.a. € 627 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Qatar Airways
1 stop - 24u42
wo 5 jun wo 19 jun
v.a. € 684 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vliegen naar de Kilimanjaro, het ‘Dak van Afrika’

Avonturiers vliegen naar de Kilimanjaro in het Afrikaanse Tanzania om de imposante Kilimanjaro te beklimmen. Officieel staat de berg bekend als Mount Kilimanjaro en bovendien heeft het een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bereid je goed voor op de klim, het kan pittig zijn. Maar het is sowieso een trip om nooit te vergeten. Je wandelt namelijk door de meest afwisselende landschappen. Op het ene moment loop je door een graslandschap en het andere moment ben je in een tropisch regenwoud. Uiteindelijk kom je uit op het ‘Dak van Afrika’ met gletsjers, sneeuw en ijs.

Voor sommigen klinkt de Kilimanjaro beklimmen wellicht als een ver-van-mijn-bed-show en een onmogelijke opgave. Echter is dit niet helemaal juist, elke klimmer op een bepaald niveau kan de top bereiken. Er zijn namelijk verschillende routes die allemaal een andere duur en moeilijkheidsgraad hebben. Veel organisaties bieden een tocht naar de Kilimanjaro aan. Kies sowieso voor een beklimming die minimaal 7 dagen duurt. Door de hoogte van 5895 meter kun je last van hoogtestijgingen. Hier heb je dus de tijd voor nodig.

Vliegreis Kilimanjaro en hoe je de berg het snelste bereikt

Wil je na de bijzondere maar intensieve klim naar de Kilimanjaro niet meteen naar huis en nog even ontspannen? Dan staat Tanzania, waar het gebergte in ligt, garant voor een paar dagen relaxen. Reis bijvoorbeeld af naar het eiland Zanzibar en geniet op de hagelwitte stranden en van de mooie duikspots.

Na je vlucht naar de Kilimanjaro kom je aan op Kilimanjaro Airport. Deze luchthaven ligt ten zuidwesten van Mount Kilimanjaro National Park, ten oosten van de stad Arusha en ten westen van de stad Moshi: twee steden vanwaar je de Kilimanjaro kan beklimmen. Omdat de bus 6 kilometer van het vliegveld ligt, kun je het beste een taxi nemen naar Mosha of Arusha. Deze tocht duurt minimaal een uur.

Voordelige vluchten naar de Kilimanjaro zijn zo gevonden. Vergelijk de tarieven en boek een ticket naar deze imposante berg in Tanzania voor de beste prijs.