Panorama

Goedkope vluchten naar Brno

Voordelige vluchten naar Brno

Brno is na Praag de tweede grootste stad van Tsjechië en de grootste stad van de regio Moravië. Goedkoop vliegen naar Brno is zeker mogelijk. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de lage prijzen voor vluchten naar Brno te vergelijken op Goedkopevliegtickets.nl. Zo vind je altijd een budget ticket naar Brno.

Hoewel Tsjechië voor je gevoel niet heel erg ver weg ligt van Nederland, duurt de vliegreis van Amsterdam Schiphol naar Brno toch ongeveer minimaal 7 uur. Je hebt dan één of twee tussenstops. Onder andere luchtvaartmaatschappij SmartWings en de low cost airline Ryanair bieden voordelige vluchten naar Brno aan.

Vliegreis Brno: unieke stad voor een citytrip

Het Tsjechische Brno is een relatief kleine stad en de ideale bestemming voor een citytrip. Geniet van de natuur, de Tsjechische keuken, heerlijke speciaalbiertjes en struin door de kleurrijke kleine straten. Wist je bovendien dat Brno nog zeer goedkoop is? In tegenstelling tot de Tsjechische hoofdstad Praag bestel je in Brno nog een biertje voor minder dan € 1,50.

Het Vrijheidsplein is het grootste en oudste plein van Brno. De festivals en markten vinden hier dan ook vaak plaats. Maar het meest opvallende op het Vrijheidsplein is het kunstwerk dat dienst doet als astronomische klok.

Reis met het vliegtuig naar Brno in Tsjechië

Op ongeveer een half uurtje rijden van Brno vind je de Moravische Karst. Dit is een paradijs van grotten met kunst van Neanderthalers en natuurlijk gevormde kloven. Wist je bovendien dat er in de regio van Brno maar liefst meer dan 1100 grotten en kloven zijn te vinden? Vier hiervan zijn er open voor bezoekers. Maak bijvoorbeeld een boottocht over de ondergrondse rivier van de Punkva-grotten.

De luchthaven van Brno ligt ten zuidoosten van de stad. Het centrum ligt op 13 kilometer afstand van het vliegveld. Elk half uur rijdt er een bus vanaf Brno Airport naar het centraal station van Brno. Ook ‘s nachts rijden er bussen, je komt dus altijd zo snel mogelijk op jouw verblijfplaats in Brno aan.

Vergelijk snel de prijzen voor budget vliegtickets naar Brno op Goedkopevliegtickets.nl. Op die manier vind je altijd een vlucht naar Brno voor de meest lage prijs.