Panorama

Goedkope vluchten naar Caracas

Vergelijk vliegtickets naar Caracas

Caracas is de hoofdstad van Venezuela. De meeste vluchten in Venezuela gaan hier naartoe en het is het startpunt voor rondreizen door het prachtige Zuid-Amerikaanse land. Vanaf Amsterdam Schiphol en andere luchthavens gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Caracas, ze zijn altijd met een overstap. Voor deze vluchten naar Caracas zijn er voor een lage prijs vliegtickets beschikbaar. Vanwege de lange vliegreis van minimaal twaalf uur, vliegen de low cost airlines hier niet naartoe. Maar vergelijk wel altijd de prijzen van luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Turkish Airlines. Dan weet je zeker dat je het meest voordelige vliegticket naar Caracas in je bezit hebt. 

De luchthaven van Caracas is zeer modern. Vanaf hier pak je eenvoudig een taxi naar je verblijfplaats. Houd er wel rekening mee dat Caracas niet een erg veilige stad is. Loop ‘s avonds niet alleen over straat en loop niet te koop met dure spullen. 

Top vluchten naar Caracas

Vanuit Amsterdam Schiphol

Air Europa
1 stop - 22u17
zo 9 jun di 18 jun
v.a. € 612 (p.p.)
TAP Portugal
1 stop - 18u35
ma 29 apr za 11 mei
v.a. € 655 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Air Europa
1 stop - 14u25
do 6 jun do 27 jun
v.a. € 505 (p.p.)
Iberia
1 stop - 13u12
zo 28 apr zo 12 mei
v.a. € 584 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Iberia
1 stop - 14u40
zo 28 apr zo 12 mei
v.a. € 658 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vliegreis Caracas: startpunt voor rondreis Venezuela

Verblijf je even in Caracas om te acclimatiseren voordat je jouw rondreis door Venezuela start, loop er dan zeker even doorheen. De hoofdstad van Venezuela is een multiculturele stad en een stad van extremen. Je vindt hier wijken vol prachtige villa’s en juist de barrios, de sloppenwijken van Caracas.

Caracas werd in 1567 gesticht door de Spaanse conquistador Diego de Losada. In 1812 werd de Venezolaanse hoofdstad door een aardbeving verwoest. De Spanjaarden zagen dit als een goddelijke straf tegen de rebellerende Venezolanen. In de 20e eeuw begon Caracas door de vondst van olie gigantisch te groeien. Met deze olieopbrengsten werd geïnvesteerd in de stad en bijvoorbeeld de metro is hiermee bekostigd. 

Vlieg naar Caracas en bezoek een aantal trekpleisters

In Caracas is genoeg te doen. Bezoek onder andere de gigantische dierentuin, die ook als reservaat ter bescherming van wilde dieren dient. In het Casa Natal & Museo Bolivar leer je veel over de geschiedenis van Zuid-Amerika en Venezuela. Daarnaast is de Centro de Arte Galpones een aanrader.

Caracas heeft veel restaurants en knusse barretjes waar de gerechten op een authentieke manier worden bereid. Zorg er echter wel voor dat je in de juiste wijken blijft. Sommige wijken zijn namelijk echt niet veilig voor toeristen. De beste manier om de reizen door de stad is dan ook met een taxi.

Wil je goedkoop vliegen naar Caracas voor een bepaald budget? Vergelijk dan de prijzen van verschillende vliegmaatschappijen. Dan weet je zeker dat je een vliegticket naar Caracas voor een goede prijs in je bezit hebt.