Panorama

Goedkoop naar Ho Chi Minh City

Goedkope vluchten naar Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is de grootste stad van Vietnam. Gebouwen uit de koloniale tijd tot moderne architectuur: deze stad heeft het allemaal. Vanuit Nederland en omstreken gaan er helaas geen directe vluchten naar Ho Chi Minh City, je vliegt altijd met een overstap. Vanaf Amsterdam Schiphol duurt de vliegreis met een tussenstop dan ongeveer zestien uur. Hierdoor bieden de low cost airlines geen vliegtickets naar Ho Chi Minh City aan, maar wel kun je terecht bij luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Lufthansa of Qatar Airways. Deze vliegmaatschappijen bieden zo voordelig mogelijke vliegtickets aan voor de meest lage prijs. Vergelijk dus de tarieven en je bent gegarandeerd van een ticket naar Ho Chi Minh City voor jouw budget.

De luchthaven van Ho Chi Minh City is druk bezocht. Dit betekent dat er veel airlines naartoe vliegen en dat er dus ook veel aanbod is. Dit zorgt ervoor dat de vliegtickets naar Ho Chi Minh City relatief goedkoop blijven. Wil je liever eerst het noordelijke gedeelte van Vietnam bezoeken, vergelijk dan de prijzen voor vliegtickets naar Hanoi

Top vluchten naar Ho Chi Minh City

Vanuit Amsterdam Schiphol

China Southern Airlines
1 stop - 23u50
za 1 jun ma 17 jun
v.a. € 532 (p.p.)
Qatar Airways
1 stop - 34u12
di 26 nov do 5 dec
v.a. € 557 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Turkish Airlines
1 stop - 23u35
di 3 dec di 4 mrt
v.a. € 695 (p.p.)
Singapore Airlines
1 stop - 23u10
di 21 jan wo 5 feb
v.a. € 754 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Turkish Airlines
1 stop - 27u20
di 3 dec di 4 mrt
v.a. € 707 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Ho Chi Minh City en ontdek de geschiedenis

Ho Chi Minh City ligt in het zuiden van Vietnam en heeft een rijke geschiedenis. De stad heeft in de loop der jaren vele namen gehad. Eerst Khmer en na de kolonisatie van Fransen werd de naam omgedoopt tot Saigon. Na de toetreding van noord- en zuid Vietnam werd de stad in 1976 Ho Chi Minh City genoemd. Ho Chi Minh City heeft vele gezichten. Zo zijn er nog veel gebouwen uit het koloniale tijdperk te zien, wordt er nog veel aandacht besteed aan de Vietnamoorlog en ondertussen schieten moderne torens als paddenstoelen uit de grond.

Door de rijke historie komen verschillende culturen samen in Ho Chi Minh City en is het een leuke stad om te bezoeken. Veel backpackers vliegen hier naartoe om te acclimatiseren voordat zij gaan rondreizen door Vietnam en vaak ook Cambodja en Laos. Spendeer hier dus zeker een dagje. Bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn: de Basiliek Notre-Dame, het Stadhuis van Ho Chi Minhstad, de Bitexco Financial Tower, de Opera van Ho Chi Minhstad en het Gia Long Paleis. Om wat meer over de geschiedenis te weten te komen is het War Remnants Museum een aanrader. Verblijf je wat langer in Ho Chi Minh City, maak dan een uitstapje naar de Mekongdelta.

Vliegreis Ho Chi Minh City: pak daarna taxi of scooter

In Ho Chi Minh City kun je prima eten en drinken. Je vindt hier veel leuke eettentjes en uitgaansgelegenheden. De stad is net zoals vele andere Aziatische steden zeer chaotisch. De meest voor de hand liggende vervoersmiddelen zijn motors en scooters. Ho Chi Minh City kan de toenemende populatie bijna niet meer aan, daarom is er besloten om metrolijnen aan te leggen. Het netwerk van bussen is erg onoverzichtelijk. Huur daarom een scooter of maak gebruik van een taxi.

Goedkoop vliegen naar Ho Chi Minh City? Vergelijk dan de ticketprijzen en je vindt altijd een voordelige vlucht naar Ho Chi Minh City.