Panorama

Goedkoop naar Ho Chi Minh City

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vluchten naar Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is een stad met vele gezichten van gebouwen uit de koloniale tijd tot moderne architectuur, Ho Chi Minh City heeft het allemaal. Vanuit Nederland en omstreken kun je helaas niet direct naar Ho Chi Minh City vliegen, je zult dus vliegen met een overstap via bijvoorbeeld Doha of Hong Kong. Vanuit Amsterdam is het met een overstap ongeveer zestien uur vliegen. Voor vluchten naar Ho Chi Minh City kun je goedkope vliegtickets boeken.

De luchthaven van Ho Chi Minh City is een druk bezochte luchthaven. Dit betekend dat er veel airlines naartoe vliegen en er dus ook veel aanbod is, dit zorgt dat de vliegtickets naar Ho Chi Minh City goedkoop blijven. Boek bijvoorbeeld goedkope vliegtickets bij Qatar Airways, KLM of Lufthansa.

Top vluchten naar Ho Chi Minh City

Vanuit Amsterdam Schiphol

Turkish Airlines
1 stop - 29u22
do 18 nov zo 28 nov
v.a. € 516 (p.p.)
Qatar Airways
1 stop - 20u7
do 18 nov zo 28 nov
v.a. € 527 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
2 stops - 38u10
di 23 nov di 25 jan
v.a. € 622 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Turkish Airlines
1 stop - 20u52
di 23 nov di 25 jan
v.a. € 575 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Turkish Airlines
1 stop - 20u27
di 23 nov di 25 jan
v.a. € 571 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Ho Chi Minh City

Deze stad in het zuiden van Vietnam heeft een rijke geschiedenis. De stad heeft in de loop der jaren vele namen gehad. Eerst Khmer, na de kolonisatie van Fransen, werd de naam van de stad omgedoopt tot Saigon. Na de toetreding van noord en zuid Vietnam werd de stad in 1976 Ho Chi Minh City genoemd. Het is een stad met vele gezichten, zo zijn er nog veel gebouwen uit het koloniale tijdperk te zien, wordt er nog veel aandacht besteed aan de Vietnam oorlog en ondertussen schieten moderne torens als paddenstoelen de lucht uit.

Ho Chi Minh City is een leuke stad om te bezoeken, door haar rijke historie komen verschillende culturen samen. Bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn: de Basiliek Notre-Dame, het Stadhuis van Ho Chi Minhstad, de Bitexco Financial Tower, de Opera van Ho Chi Minhstad en het Gia Long Paleis. Als je terug in de geschiedenis wilt is het War Remnants Museum echt een aanrader. Als je er een langere tijd verblijft is het leuk om uitstapjes te maken naar de Mekong-delta.

Eten, drinken en uitgaan in Ho Chi Minh City

In Vietnam kun je goed eten en drinken. De stad heeft veel leuke eettentjes en uitgaansgelegenheden. Leuke eettentjes zijn: Ichiban Sushi Vietnam, La Villa French Restaurant en Scott and Binh's. Goede en gezellige uitgaansgelegenheden zijn: Rex Hotel Rooftop Beer Garden, SAIGON SAIGON en Apocalypse Now. 

Ho Chi Minh City is een chaotische stad zoals vele Aziatische steden. Motors en scooters zijn de meest voor de hand liggende vervoermiddelen. De stad kan de hoeveelheid mensen bijna niet meer aan, daarom is er besloten om metrolijnen aan te leggen. Het netwerk van bussen is erg onoverzichtelijk. Je kunt het beste gebruik maken van een van de vele taxi's in de stad.