Panorama

Vergelijk vluchten naar Hanoi

Goedkoop vliegen naar Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en al duizenden jaren oud. Er zijn veel vluchten naar Hanoi beschikbaar waarvoor je voor een lage prijs vliegtickets kunt boeken. Er gaan vluchten vanaf zowel Amsterdam Schiphol, Brussel, Düsseldorf als Eindhoven. Vaak vlieg je met een overstap. De vliegreis naar Hanoi duurt ongeveer zeventien uur. Daarom is een vliegticket naar deze stad niet spotgoedkoop en vind je geen tickets bij de echte low cost airlines. Maar vergelijk wel altijd de prijzen van luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Qatar Airways en Cathay Pacific. Deze airlines bieden vliegtickets naar Hanoi aan voor de meest lage prijs. Zo weet je zeker dat je een relatief voordelig ticket naar Hanoi in je bezit hebt.

De luchthaven van Hanoi bevindt zich op ongeveer veertig minuten reizen van de stad. Er rijden bussen van en naar de luchthaven. Taxi's zijn vrij goedkoop, dus hier kun je ook gebruik van maken. Wil je naar Vietnam reizen voor een bepaald budget en maakt het jou niet uit of je in het noorden of het zuiden start? Vergelijk dan ook de vluchten naar Ho Chi Minh City in het zuiden van Vietnam.

Top vluchten naar Hanoi

Vanuit Amsterdam Schiphol

China Southern Airlines
1 stop - 24u15
zo 4 jun zo 11 jun
v.a. € 487 (p.p.)
Singapore Airlines
1 stop - 21u40
di 2 apr ma 15 apr
v.a. € 609 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Turkish Airlines
1 stop - 16u20
ma 12 jun do 29 jun
v.a. € 726 (p.p.)
Qatar Airways
1 stop - 29u12
wo 29 nov wo 27 dec
v.a. € 758 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Qatar Airways
1 stop - 20u22
di 6 jun di 13 jun
v.a. € 656 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Hanoi als startpunt van je rondreis Vietnam

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en de op een na grootste stad van het land. De naam Hanoi werd in 1831 gegeven door de keizer Minh Mang. Hanoi betekent letterlijk 'binnen de rivier'. Dit is een verwijzing naar de Rode Rivier waar de stad aan ligt. Hanoi is zeer levendig. Vooral backpackers en jongeren op rondreis door Azië vliegen hier naartoe.

Het gebied van Hanoi wordt al sinds 3000 v. Chr. bewoond. In de 7e eeuw werd Hanoi de hoofdstad van Vietnam. In 1637 richtte de VOC er een handelspost op. In 1873 vielen de stad en het land in Franse handen en dit bleef tot 1940. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd Vietnam en daarmee ook Hanoi onafhankelijk.

Met het vliegtuig naar Hanoi: een indrukwekkende stad

Hanoi is een echte authentieke Aziatische stad. Je hebt er nog doolhoven van honderden straatjes en de mensen zijn aardig en gastvrij. Het oude gedeelte van de stad is leuk om te bezoeken. Hier vind je nog veel gebouwen in de Franse koloniale bouwstijl en de traditionele Vietnamese bouwstijl.

De meest bekende bezienswaardigheid van Hanoi is Hoan Kiem Lake. In het midden van dit prachtige meer ligt Jade Island met Ngoc Son Temple. Dit is een bijzondere en grote pagode uit de 18e eeuw. Daarnaast is er rond het meer genoeg te beleven. Doordat dit het centrum van Hanoi is, komt iedereen hier in het weekend samen. Bezoek hier onder andere de night market waar zowel toeristen als locals op afkomen.

Vergelijk snel de prijzen van verschillende vliegmaatschappijen op Goedkopevliegtickets.nl. Zo wordt goedkoop vliegen naar Hanoi wel heel eenvoudig!