Vergelijk vluchten naar Hanoi

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Het is een stad die al duizenden jaren oud is en dus een rijke historie heeft. Er gaan veel vluchten naar Hanoi waarvoor je voor een lage prijs vliegtickets kunt boeken. Er gaan vluchten vanuit Amsterdam, Brussel, Dusseldorf en Eindhoven. Vaak vlieg je met een overstap, dan vlieg je via bijvoorbeeld Doha of Frankfurt.

Er vliegen veel airlines naar de luchthaven van Hanoi, waaronder KLM, Qatar Airways en Cathay Pacific. Bij veel van deze airlines kun je voor een lage prijs vliegtickets voor je vlucht naar Hanoi boeken. De luchthaven van Hanoi bevindt zich op ongeveer veertig minuten reizen van de stad af. Er rijden bussen van en naar de luchthaven. Taxi's zijn relatief goedkoop, dus hier kun je ook gebruik van maken.

Top vluchten naar Hanoi

Vanuit Amsterdam Schiphol

Aeroflot
1 stop - 15u30
di 8 feb zo 20 feb
v.a. € 526 (p.p.)
Turkish Airlines
1 stop - 16u32
di 31 aug wo 29 sep
v.a. € 529 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
2 stops - 38u10
ma 7 feb ma 21 feb
v.a. € 673 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Aeroflot
1 stop - 16u15
ma 7 feb ma 21 feb
v.a. € 519 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Turkish Airlines
1 stop - 17u15
za 23 okt vr 12 nov
v.a. € 601 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Hanoi

Hanoi is de op een na grootste stad van Vietnam en de hoofdstad van het land. De naam van de stad is gegeven door de keizer Minh Mang in 1831. Hanoi betekent letterlijk 'binnen de rivier' een verwijzing naar de Rode Rivier waar de stad aan ligt. Hanoi is een levendige stad. De stad wordt veel bezocht door backpackers en jongeren op rondreis door Azië.

Het gebied van Hanoi wordt al sinds 3000 v. Chr. bewoond. In de 7e eeuw werd Hanoi de hoofdstad van Vietnam. In 1637 richtte de VOC er een handelspost op. In 1873 viel de stad en het land in Franse handen. Dit bleef tot 1940 zo. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd Vietnam en Hanoi onafhankelijk.

Genieten in Hanoi

Hanoi is een echte authentieke Aziatische stad. Je hebt er nog doolhoven van honderden straatjes en de mensen zijn aardig en gastvrij. Het oude gedeelte van de stad is leuk om te bezoeken. Hier heb je nog veel gebouwen in de Franse koloniale bouwstijl, de traditionele Vietnamese bouwstijl en nog veel meer. Het is een heerlijke mengelmoes van van alles en nog wat.

De aller bekendste bezienswaardigheid van Hanoi is toch echt Hoan Kiem Lake. In het midden van dit prachtige meer ligt Ngoc Son Temple op Jade Island. Dit is een prachtige en grote pagode uit de 18e eeuw. Rond het meer is ook genoeg te beleven. Doordat dit het centrum van de stad is komt iedereen hier in het weekend samen. Je hebt een night market waar zowel toeristen als locals op af komen.