Panorama

Goedkoop naar Atlanta

Goedkope vliegtickets Atlanta

Atlanta ligt in de Verenigde Staten en in iets minder dan 9 uur vliegen sta je al in deze grote stad. Vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken er vluchten voor een lage prijs naar Atlanta. Je kunt de goedkope vliegtickets naar Los Angeles vergelijken van onder andere KLM, American Airlines en Virgin Atlantic. Veel airlines vliegen naar Atlanta met een tussenstop, die vaak plaatsvindt in New York.

Na je vlucht naar Atlanta, kom je aan op Hartsfield-Jackson Atlanta Airport. Vanaf hier reis je met de bus, metro of taxi naar jouw plek van bestemming in de stad. Dit is bovendien maar 20 minuten reizen. Wacht dus niet langer en vergelijk snel alle goedkope vliegtickets.

Top vluchten naar Atlanta

Vanuit Amsterdam Schiphol

Air France
Direct - 9u7
di 10 sep di 24 sep
v.a. € 950 (p.p.)
KLM
Direct - 9u
di 10 sep di 24 sep
v.a. € 951 (p.p.)
Virgin Atlantic
Direct - 9u7
di 10 sep di 24 sep
v.a. € 991 (p.p.)
SAS
1 stop - 21u25
do 20 jun zo 30 jun
v.a. € 272 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 26u
wo 18 sep wo 25 sep
v.a. € 1011 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Atlanta voor de rijke geschiedenis

Atlanta kent een roerige geschiedenis. De stad werd in 1837 gesticht als spoorwegknooppunt. Tussen 1845 en 1854 kwamen hier vier spoorwegen uit verschillende richtingen samen en Atlanta werd het spoorwegknooppunt van de zuidelijke VS. Hierdoor werd Atlanta tijdens de Amerikaanse burgeroorlog belegerd en in 1864 zelfs grotendeels vernietigd. Gelukkig krabbelde de stad snel weer op en werd het de hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia.

Wist je overigens dat er in Atlanta vele producten en bewegingen zijn ontstaan? Zo werd in 1886 hier voor het eerst Coca Cola geproduceerd en was Atlanta zeer vooruitstrevend betreft het tegengaan van rassenscheiding. Dominee Martin Luther King werd hier bovendien geboren. 

Vliegreis Atlanta: vele trekpleisters en lekker eten

Vlieg je naar Atlanta, dan zijn er genoeg toeristische bezienswaardigheden om te bezoeken. Zo vormde het Centennial Park Area het hart van de Olympische Spelen in 1996. Neem ook een kijkje achter de schermen bij CNN Center, een van de grootste nieuwszender ter wereld. Breng daarnaast een bezoek aan de Martin Luther King Jr. Historic Site en Sweet Auburn.

Na je vliegreis naar Atlanta kun je hier ook lekker eten. Aan Buford Highway vind je tal van restaurants met oosterse thema’s. In het gebouw van Sears, Roebuck & Co in Old Fourth Ward vind je Ponce City Market. Hier zijn meer dan 30 restaurants en eetwinkels gevestigd. Wil je een echte specialiteit uit Georgia proeven? Strijk dan neer bij The Colonnade, die zich al sinds 1927 specialiseert in typische gerechten.

Zin gekregen in een reis naar Atlanta voor een leuk budget? Vergelijk dan snel alle voordelige prijzen van de goedkope vliegtickets naar deze levendige stad.