Panorama

Goedkope American Airlines tickets

American Airlines

American Airlines is een luchtvaartmaatschappij die in 2013 ontstond door de fusie van American en US Airways. In 2022 is American Airlines met onder andere Qatar Airways een van de grootste vliegmaatschappijen ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Forth Worth in Texas, vlakbij Dallas-Fort Worth International Airport.

Maak je een intercontinentale vlucht met American Airlines, dan wil je natuurlijk lekker zitten. Daarom heeft de airline een keuze uit 4 reisklassen, elk met hun eigen gemakken:

Economy Class. Afhankelijk van de afstand krijg je een dekentje en een kussen, geniet je van maaltijden aan boord en beschik je over een persoonlijk entertainment systeem. Wil je iets meer beenruimte in de Economy Class, boek dan de Main Cabin Extra. Je hebt hier bovendien ook voorrang bij het boarden en je mag na het landen eerder uitstappen.

Premium Class. In deze reisklasse krijg je voorrang bij het inchecken en zit je op een leren verstelbare stoel die meer beenruimte biedt. Daarbij krijg je een gratis verzorgingskit en een geluidsreducerende koptelefoon voor je persoonlijke entertainmentsysteem.

Business Class. Hierbij profiteer je, bovenop de voordelen van de Premium Class, van gratis bezoek aan de lounges van American Airlines en krijg je voorrang bij de bagageafgifte, het aan boord gaan en het inchecken. Aan boord zit je in een aparte cabine op een comfortabele Full-flat stoel.

First Class. Met de First Class krijg je het optimale luxegevoel. Naast alle gemakken van de Business Class heb je ook een eigen check-in balie.

American Airlines

Vele (Amerikaanse) bestemmingen met American Airlines

Samen met de airlines British Airways, Qantas en Cathay Pacific heeft American Airlines in 1999 de alliantie Oneworld opgericht. Hiermee kunnen de luchtvaartmaatschappijen die hierbij zijn aangesloten, een uitgebreider netwerk van vluchten aanbieden. Zo vinden reizigers eenvoudig een snelle doorverbinding naar hun bestemming zonder dat ze hier de hele wereld voor over hoeven te vliegen. Vlieg je bijvoorbeeld vanaf Amsterdam Schiphol, dan heb je grote kans dat je met British Airways naar Londen gaat en daarna overstapt naar New York met een vlucht van American Airlines.

Een voordelig vliegticket van American Airlines is zo gevonden. Of je nu op zoek bent naar een goedkoop vliegticket naar Orlando, Miami, Los Angeles of Atlanta: alles is mogelijk. Je hebt altijd de mogelijkheid - al dan niet met tussenstop - vanaf Amsterdam Schiphol te vliegen. Of wat dacht je van een vlucht naar Philadelphia, Las Vegas of Chicago.

Inchecken en bagagemogelijkheden

Inchecken bij American Airlines kan op diverse manieren:

Zelfservice kiosks. Deze staan op de luchthaven en je kunt dan alle tijd nemen om op je gemak in te checken.
Incheckbalie. Van 3 uur tot uiterlijk 1 uur voor vertrek mag je inchecken bij een incheckbalie op het vliegveld.

Online inchecken. Online inchecken bij American Airlines kan 24 uur tot uiterlijk 45 minuten voor vertrek. Heb je een internationale vlucht geboekt, dan is online inchecken tot 90 minuten voor vertrek mogelijk. Vul je gegevens in en je ontvangt een QR-code. Deze hoef je niet uit te printen, maar kun je op je smartphone tonen op het vliegveld.

Heb je een vliegticket van American Airlines in de Economy Class, dan mag je maximaal 23 kilo aan ruimbagage meenemen. Business Class passagiers mogen twee koffers van 32 kilo per persoon inchecken. Qua handbagage is de toegestane afmeting 56 x 26 x 23 cm. Raadpleeg altijd de website van American Airlines voor de actuele informatie.

Boek je goedkope vliegticket van American Airlines

Een voordelige vlucht van American Airlines is snel gevonden op Goedkopevliegtickets.nl. Of je nu op zoek bent naar een vlucht naar San José, Lima of Curaçao: je vindt altijd een ticket voor een lage prijs die aan al jouw wensen voldoet.