Panorama

Goedkope vluchten Azerbeidzjan

Vliegreis Azerbeidzjan: vergelijk de goedkope prijzen

De voormalige Sovjetrepubliek Azerbeidzjan ligt op het kruispunt van Oost-Europa en West-Azië en heeft een eeuwenoude historie. Goedkope vliegtickets naar Azerbeidzjan zijn dan ook eenvoudig te vinden. Vergelijk de lage prijzen voor vluchten naar Azerbeidzjan op Goedkopevliegtickets.nl en je vindt altijd een ticket naar dit veelzijdige land voor het budget dat jij voor ogen hebt.

Als je de voordelige vluchten naar Azerbeidzjan gaat vergelijken, zie je dat deze altijd naar de hoofdstad Baku gaan. Onder andere de luchtvaartmaatschappijen Turkish Airlines, Lufthansa en EgyptAir bieden vliegtickets aan. Je vertrekt dan vanaf Amsterdam, Schiphol, Düsseldorf of Brussel. Houd er met vertrek van deze laatste twee luchthavens rekening mee dat je naar het vliegveld moet reizen. Wil je meer van Oost-Europa ontdekken, vergelijk dan ook de voordelige vliegtickets naar Georgië en Armenië.

Populaire stad in Azerbeidzjan

Reis met het vliegtuig naar het prachtige Azerbaijan

In Azerbeidzjan vind je volop avontuur. Bezoek het “Land van Vuur” op de Kaukasus met brandende bergen, bekijk de modder spuwende vulkanen en bezoek de kristalheldere bergmeren. In de hoofdstad Baku vind je tal van bezienswaardigheden. De Maagdentoren is het oudste gebouw in de middeleeuwse ommuurde stad, die waarschijnlijk dateert uit de 12e eeuw. Bezichtig hier ook het Heydar Aliyev Cultural Center, een futuristisch gebouw met opvallende ronde vloeiende lijnen en welvingen.

Maar waarom het “Land van Vuur”? Dit komt door Yanar Dag, een “brandende berg”, die dankzij de natuurlijke aardgas constant brandt. Al sinds de oudheid flikkeren hier vlammen 3 meter de lucht in. Yanar Dag ligt op een heuvel die gevuld is met een zak met aardgas. Door de poreuze bodem kon het gas spontaan ontsnappen. Zelfs sneeuw en regen kunnen het branden niet stoppen.

Goedkoop vliegen naar Azerbeidzjan gaat snel en makkelijk. Vergelijk de voordelige vluchten naar dit mooie land op Goedkopevliegtickets.nl en je vindt altijd het goedkoopste vliegticket.