Panorama

Goedkope EgyptAir vluchten

EgyptAir

EgyptAir bestaat al sinds 1931 en heette eerst “Misrair”. Dit komt omdat “Misr” de Egyptische naam van het land is. Jaren later werd deze naam naar de Engelse versie EgyptAir veranderd. De Egyptische luchtvaartmaatschappij heeft Caïro International Airport als hub en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste vliegmaatschappijen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

EgyptAir is geheel eigendom van de Egyptische overheid. De vloot bestaat uit meer dan 70 vliegtuigen van Airbus en Boeing. De airline is lid van zowel de Arabesk Airline Alliance, de Arab Air Carriers Organization en de Star Alliance, zodat de doorreisroutes voor passagiers eenvoudig te maken zijn. Daarnaast valt EgyptAir onder de holding EgyptAir Holding Company, waarin ook bedrijven voor bagageafhandeling, medische zaken en luchttransport zijn opgenomen.

EgyptAir

Service en bestemmingen van EgyptAir

Met je goedkope vliegticket van EgyptAir zijn alle maaltijden en drankjes inbegrepen. Dit zijn vanwege de religieuze voorschriften altijd non-alcoholische dranken en de maaltijden zijn halal. Heb je een internationale vlucht van EgyptAir geboekt, dan beschik je over een persoonlijk videoscherm met films en spelletjes. Vlieg je met een A330-300 toestel, dan heb je bovendien WiFi en mobiele connectiviteit. Houd er rekening mee dat hier wel kosten aan verbonden zijn.

Naar welke bestemmingen vliegt EgyptAir? Genoeg! Gelukkig zijn er veel voordelige EgyptAir tickets te boeken. Denk bijvoorbeeld aan Nairobi in Kenia, de Egyptische hoofdstad Caïro, Bangkok in Thailand en Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Wil je naar Khartoum in Soedan, Addis Ababa in Ethiopië of Amman in Jordanië? Ook dan kun je een vlucht van EgyptAir reserveren.

EgyptAir: inchecken en bagage-afmetingen

Online inchecken bij EgyptAir doe je via de website van de luchtvaartmaatschappij. Dit is van 48 uur tot 90 minuten voor vertrek mogelijk. Wil je liever op de luchthaven zelf inchecken, dan kan dit uiteraard ook. De deadline hiervoor varieert wel per vlucht, dus raadpleeg altijd de actuele informatie op de website van EgyptAir.

Heb je op Goedkopevliegtickets.nl een EgyptAir vlucht voor een lage prijs geboekt, dan mag je zowel één stuk handbagage als ruimbagage meenemen. De maximale afmeting voor de handbagage is 55 x 40 x 23 cm en het gewicht mag maximaal 8 kilo bedragen. Voor ruimbagage is de L + B + H 158 cm en een gewicht van 23 kg per koffer.

Vergelijk verschillende EgyptAir vluchten

Vergelijk snel de lage prijzen van EgyptAir vliegtickets. Als je dit doet, heb je namelijk altijd de meest goedkope vlucht te pakken.