De grote en bruisende stad New York is met 8.2 miljoen inwoners de grootste stad van de Verenigde Staten. De stad is gelegen aan de monding van de rivier de Hudson, in het Oosten van de VS. New York staat bekend om haar cultuur, media, kunst, onderzoek en handel. Met goedkope vliegtickets New York landt u na ongeveer 7 uur bij deze prachtige stad.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Newark Air Canada Air Canada 2 nov 2020 9 nov 2020 2 overstappen
Amsterdam Schiphol - Newark Meerdere airlines Meerdere airlines 2 nov 2020 11 nov 2020 2 overstappen
Amsterdam Schiphol - Newark Lufthansa Lufthansa 3 nov 2020 10 nov 2020 non-stop
Amsterdam Schiphol - Newark United Airlines United Airlines 3 nov 2020 10 nov 2020 non-stop
Amsterdam Schiphol - New York - John F. Kennedy Delta Air Lines Delta Air Lines 4 nov 2020 10 nov 2020 non-stop
Amsterdam Schiphol - New York - John F. Kennedy KLM KLM 3 nov 2020 10 nov 2020 non-stop
Amsterdam Schiphol - New York - John F. Kennedy Air France Air France 3 nov 2020 10 nov 2020 non-stop
Amsterdam Schiphol - New York - John F. Kennedy Virgin Atlantic Virgin Atlantic 3 nov 2020 10 nov 2020 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - New York - John F. Kennedy KLM KLM 3 nov 2020 10 nov 2020 1 overstap
Eindhoven - New York - John F. Kennedy Meerdere airlines Meerdere airlines 3 nov 2020 10 nov 2020 1 overstap
Brussel - National
Brussel - National - New York - John F. Kennedy Meerdere airlines Meerdere airlines 3 nov 2020 10 nov 2020 1 overstap
Brussel - National - New York - John F. Kennedy Delta Air Lines Delta Air Lines 3 nov 2020 10 nov 2020 1 overstap

Wanneer

Met temperaturen oplopend tot 38 graden Celcius in de zomer kan het flink warm worden. In Mei-Juni en September-Oktober is de temperatuur meestal aangenaam.

Vervoer naar New York

Het vliegtuig is de aangewezen manier om naar New York te reizen. KLM, Lufthansa en Delta Airlines bieden directe vluchten aan vanaf Amsterdam. Goedkope vliegtickets New York boekt u vroeg, meestal geldt dat hoe eerder u boekt hoe lager de prijs zal zijn. Met uw goedkope vliegtickets New York landt je op een van de luchthavens, namelijk Newark, John F. Kennedy en LaGuardia, waar de laatstgenoemde niet voor internationale vluchten wordt gebruikt. Om van de luchthavens naar de stad te komen kan de bus en metro gebruikt worden. Dit is het goedkoopst maar vergt wel enkele overstappen. Alternatief zijn de verschillende shuttle bussen en taxi’s.

Te doen en zien

Om te reizen binnen New York is de metro ideaal. Metro’s vertrekken vaak en hebben geen last van verkeersdrukte, zoals taxi’s. Gebruik een Metro Card, te koop bij de metrostations. De reizen zijn ca. 2.50 dollar ongeacht te afgelegde afstand. In Manhatten zijn de meeste bezienswaardigheden. Het bekende Vrijheidsbeeld op een klein eiland in de haven, Wall Street met de New York Stock Exchange,  de gedenkplaats van de torens van het World Trande Center en de Brooklyn Bridge zijn zeker een bezoek waard. Verder zijn er nog het Empire Stat Building, vanwaar een prachtig uitzicht over de stad is. Een plek om even tot rust te komen is Central Park, een enorm groot park in het midden van Manhatten.

Musea

New York heeft een aantal beroemde musea. Het Museum of Modern Art (MoMA) heeft een zeer grote collectie van moderne kunst van over de hele wereld, van Van Gogh tot Picasso. Het Guggenheim Musuem is een prachtig gebouw dat alleen daarom al een mooi bezoek zal zijn. Tenslotte is in het Metropolitan Museum of Art een aantal collecties te vinden die tot de top van de wereld horen.

New York is een bruisende stad waar meer te zien is dan je tijd zult hebben. Goedkope vliegtickets New york maken een bezoek aan deze wereldstad betaalbaar. De vlucht Amsterdam-New York duurt ongeveer 7 uur.  

Bekijk nabijgelegen bestemmingen