Panorama

Goedkope vluchten van Air Europa

Air Europa: het ontstaan en de toestellen

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Europa werd opgericht in 1986 onder de naam Air España SA. Na Vueling en Iberia is dit de derde grootste airline van Spanje. Met Air Europa vlieg je vooral naar bestemmingen in Spanje en Noord- en West-Europa. Daarnaast kun je bij Air Europa terecht voor goedkope vliegtickets naar Noord- en Zuid-Amerika.

De vloot van Air Europa bestaat uit toestellen van Airbus en Boeing. Sinds 2007 is Air Europa lid van de SkyTeam Alliantie. Dit is na Star Alliance de op een na grootste luchtvaartalliantie ter wereld. Het doel van deze alliantie is dat de maatschappijen die lid zijn - naast Air Europa onder andere Air France, ITA Airways en KLM - de mogelijkheid krijgen om hun klanten een uitgebreider netwerk van vluchten aan te bieden.

Air Europa

Aan boord van Air Europa

Aan boord van een Europese vlucht van Air Europa geniet je tegen betaling van een hapje en drankje aan boord. Je hebt de keuze uit sandwiches, snacks en (alcoholische) dranken. Met een intercontinentale vliegreis zijn de maaltijden gratis. Tijdens zo’n lange vlucht beschik je tevens over een persoonlijk entertainmentsysteem met een groot aanbod van films en spelletjes.

De code van Air Europa is UX en verzorgt dagelijks voordelige vluchten tussen Amsterdam en Madrid. Vanuit Madrid vertrekken er dagelijks vliegtuigen naar onder andere de Balearen, de Canarische Eilanden, Cancun in Mexico, Lima in Peru, Havanna in Cuba, Buenos Aires in Argentinië en New York.

Air Europa - Online inchecken

Wil je online inchecken bij Air Europa, houd dan je ticketnummer of boekingsnummer bij de hand. Je ticketnummer is het nummer dat bestaat uit 13 cijfers en het boekingsnummer is een combinatie van letters en cijfers die zijn gekoppeld aan je reservering. Voer de eerste achternaam in van de passagier die je wilt inchecken en maak je wensen kenbaar: wil je bijvoorbeeld bij het raam of aan het gangpad zitten? Neem je ook ruimbagage mee, dan kun je deze op de dag van vertrek aan de incheckbalie nog inchecken.

De luchtvaartmaatschappij Air Europa heeft deelgenomen aan het programma Aire van de FAA (Federal Aviation Administration). Dit programma heeft als doel om energieverbruik te besparen en de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Vlieg je met Air Europa, dan weet je dus zeker dat er aan het milieu is gedacht.

Reserveer een voordelig Air Europa vliegticket

Zoek je goedkope vliegtickets van Air Europa? Vergelijk dan de prijzen op Goedkopevliegtickets.nl. Vul je bestemming in, vink Air Europa in en boek de vlucht die aan al jouw wensen voldoet.