Bogota

De stad Bogota is de hoofdstad en daarmee ook de belangrijkste stad van Colombia. De stad kent zo’n 8 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Colombia. De stad is gelegen op de 2600 meter hoogte op het oostelijke gedeelte van de berg de Andes. Bogota is lang geleden gesticht door  de Spanjaarden. De Spanjaarden hebben er gedurende de koloniale tijdperk er een voorname stad van gemaakt, daar profiteren de Colombianen vandaag de dag nog steeds van. Bogota is nu namelijk het belangrijkste economische, culturele, financiële en politieke centrum van Colombia.  Bogota is een zeer aangename stad om in te verblijven, boek goedkope vliegtickets naar Bogota en maak deel uit van deze bijzondere stad. 

 

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)

Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Bogota Lufthansa Lufthansa 3 mei 2021 17 mei 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Bogota Air Europa Air Europa 13 feb 2021 20 feb 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Bogota KLM KLM 15 feb 2021 21 feb 2021 non-stop
Eindhoven
Eindhoven - Bogota Meerdere airlines Meerdere airlines 3 mei 2021 17 mei 2021 2 overstappen
Eindhoven - Bogota KLM KLM 3 mei 2021 17 mei 2021 1 overstap
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Bogota Meerdere airlines Meerdere airlines 3 mei 2021 17 mei 2021 3 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Bogota Air Europa Air Europa 3 mei 2021 17 mei 2021 1 overstap
Brussel - National - Bogota Meerdere airlines Meerdere airlines 6 feb 2021 13 feb 2021 2 overstappen
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Bogota Meerdere airlines Meerdere airlines 3 mei 2021 17 mei 2021 2 overstappen

Info over bezienswaardigheden

Bogota is een leuke gezellige stad met veel bezienswaardigheden. Enkele van die niet te missen bezienswaardigheden zijn: het Bolívar Plein, de Colpatria Toren de hoogste toren van de stad, de wijk Chapinero, waar nog mooie oude huizen staan, Pontifical Xavierian University, het National Capitol en het Paleis van justitie. Naast deze architectonische bezienswaardigheden heeft Bogota ook nog heel veel shoppingmalls en winkelstraten. Bekende en indrukwekkende shoppingmalls zijn: Centro Mayor en Centro Andino. Het Museum del Oro mag ook niet vergeten worden. Al met al is de stad zeer de moeite waard om eens te bezoeken, wacht niet langer en boek snel goedkope vliegtickets naar Bogota!

Eten, drinken en uitgaan in Bogota!

 

Bogota is een stad die steeds meer in internationale aandacht komt te staan, dat is ook al te merken aan het eten en drinken wat er te krijgen is. Leuke en gezellige wijken om te eten zijn: Plaza Santo en Plaza San Diego. Gezellige restaurantjes zijn: Donostia, Matiz en Pimento Cucina Italiana. Als u na het eten nog even met voetjes van de vloer wilt, moet u zijn in de wijk Calle del Arsenal. Leuke clubs zijn: Cha Cha en Nishta. Botoga is de perfecte stad voor een leuke vakantie dus boek snel goedkope vliegtickets!

Vervoer

 

Bogota kent een relatief goed openbaarvervoersnetwerk, er zijn veel bussen en taxi’s. U heeft al goedkope vliegtickets naar Bogota voor 650 euro. De internationale luchthaven Eldorado ligt op 5 kilometer van het centrum.