Panorama

Vergelijk vluchten naar Lima

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Lima

De stad Lima is een geweldige stad waar je te maken krijgt met de oude Peruaanse invloeden, het koloniale tijdperk en de hedendaagse moderne cultuur. Er gaan directe vluchten vanuit Amsterdam naar Lima. Vanuit andere luchthavens kun je met een overstap vliegen. Voor deze vluchten kun je voor een lage prijs vliegtickets boeken. Het is ongeveer twaalf uur vliegen naar Lima.

Als je vliegt met een overstap hebben de vliegtickets vaak een lage prijs. Vergelijk daarom altijd de ticketprijzen voor je boekt. De luchthaven van Lima ligt op dertig minuten reizen van de stad. Er rijden bussen van en naar de luchthaven. Verschillende airlines vliegen naar de luchthaven van Lima. Denk bijvoorbeeld aan KLM, Air France of de budget airline Air Europa. Lijkt Lima je een leuke stad? Kijk dan ook eens voor vliegtickets naar Bogota of Panama-stad.

Top vluchten naar Lima

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 12u20
do 9 dec do 6 jan
v.a. € 575 (p.p.)
Air Europa
1 stop - 20u42
ma 9 aug di 10 aug
v.a. € 416 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 18u52
do 9 dec do 6 jan
v.a. € 602 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Air Europa
1 stop - 16u20
ma 1 nov ma 15 nov
v.a. € 497 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Air Europa
1 stop - 16u10
ma 1 nov ma 15 nov
v.a. € 422 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Lima

Lima is gelegen in het midden van Peru aan de grote oceaan. De stad is grootste stad van het land, het is ook de hoofdstad. De stad Lima is in 1535 gesticht door de Spanjaard Francisco Pizarro. Voor de Spanjaarden was Lima in het koloniale tijdperk een zeer belangrijke en welvarende stad. De stad heeft daar vandaag de dag nog steeds zijn mooie plein aan te danken. Lima is een moderne stad met veel bezienswaardigheden, winkels en restaurants. 

Lima is een mooie stad mede dankzij de koloniale tijdperk heeft de stad een nog een groot historische centrum. Gebouwen die je gezien moet hebben zijn: de bekende en indrukwekkende Kathedraal van Lima, de Panden uit de koloniale periode, het Paleis van Justitie, de Sint-Franciscuskerk en het Presidentieel Paleis. Maar vergeet ook de Pachacámac niet, deze schitterende piramides zijn gebouwd 200 jaar voor Christus. 

Eten, drinken en uitgaan in Lima.

Peruanen zijn erg gesteld op hun eten. De maaltijden zijn gevarieerd en vaak lekker. Bekende restaurants zijn Brujas de Cachiche en La Rosa Náutica. Voor een iets goedkopere maaltijd kun je het beste terecht bij La Gloria Restaurant.  Peruanen houden van dansen! Dat kun je in Lima goed merken. De stad kent vele bars en clubs. Neem vooral een kijkje in de clubs Kimbara of de Vocé. 

In het historisch centrum liggen de bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar verwijderd. Als je verder de stad in wilt is lopen niet aan te raden. Lima heeft een redelijk openbaar vervoersnetwerk. Er rijden veel taxi’s en bussen. De taxi’s zijn aan te raden, de bus routes zijn vaak heel willekeurig en duren lang. Dit maakt het voor veel toeristen erg onoverzichtelijk.