Vluchten Quito

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Goedkoop naar Quito

Quito is de hoofdstad van Ecuador en een prachtige stad met een goed bewaard historisch centrum. Naar Quito kan je voor een lage prijs vliegtickets boeken. Het is naar Quito dertien uur vliegen. Er gaan directe vluchten vanuit Amsterdam. Ook kan je met een tussenstop vliegen vanuit Brussel, Eindhoven of Dusseldorf. Dan vlieg je via bijvoorbeeld Houston of Chicago

Het is slim om met een tussenstop naar Quito te vliegen. Zo kan je honderden euro's besparen! Naar Quito gaan verschillende vluchten van luchtvaartmaatschappijen zoals United Airlines, KLM en COPA Airlines. De luchthaven van Quito is aangesloten op het busnetwerk van de stad, zo reis je gemakkelijk van en naar je bestemming. Ook kun je gebruik maken van taxi's. Boek voor een lage prijs je vliegtickets naar Quito en begin met het plannen van je vakantie!

Top vluchten naar Quito

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 12u52
ma 21 jun wo 30 jun
v.a. € 598 (p.p.)
United Airlines
1 stop - 22u27
wo 14 jul do 5 aug
v.a. € 584 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

KLM
1 stop - 19u12
wo 14 jul wo 4 aug
v.a. € 868 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Delta Air Lines
2 stops - 45u57
ma 1 nov di 30 nov
v.a. € 552 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

KLM
1 stop - 17u
wo 23 jun ma 28 jun
v.a. € 512 (p.p.)

(best gevonden prijzen in de afgelopen dagen)

Quito

Quito is een prachtige stad om te bezoeken. Het heeft een mooi, goed bewaard historisch centrum gebouwd in de Spaanse koloniale bouwstijl. Het is een van de best bewaarde koloniale steden van de wereld. De stad ligt net onder de evenaar op 2500 meter hoogte tussen een aantal vulkanen in.

De omgeving van Quito wordt al eeuwenlang bewoond. Ten tijde van het Incarijk was Quito een van de belangrijkste steden. De stad werd zelf het centrum van het rijk van de keizer Atahualpa. Toen de Spanjaarden in 1534 de stad veroverde werd de stad volledig afgebrand en opnieuw gesticht in de koloniale stijl.

Ontdek Quito

In Quito valt veel te zien en veel te beleven. Het hele centrum van Quito staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dit is niet zonder reden. In het oude centrum is bijna alles nog in de koloniale stijl gebouwd, het is prachtig om hier doorheen te lopen. Wat je echt moet bezoeken is de wisseling van de wacht bij het nationale paleis Carondelet, wat aan de Plaza de la Independicía ligt. 

In Quito kan je ook heerlijk eten en drinken. In het oude centrum zitten veel knusse barretjes en restaurantjes die authentieke gerechten serveren. Wat ook een aanrader is, is een drankje doen op een van de vele dakterrassen in de stad. Als de zon ondergaat heb je een prachtig uitzicht over de stad. De meeste bezienswaardigheden in Quito zitten in het historische centrum en zijn op loopafstand van elkaar. Om te reizen door de rest van de stad kun je gebruik maken van de bus of van een taxi.