Panorama

Goedkope vluchten naar Leeds Bradford

Goedkoop vliegen naar Leeds Bradford

De Engelse stad Leeds heeft een bijzondere historie en een rijke cultuur. Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je met KLM in iets meer dan een uur rechtstreeks naar Leeds Bradford Airport. Goedkoop vliegen naar Leeds Bradford doe je onder andere met de low cost airlines Jet2.com, Ryanair en Eurowings. Met een ticket voor een lage prijs van deze luchtvaartmaatschappijen vlieg je niet direct naar Leeds maar land je op de luchthaven van Manchester. Vanaf hier kun je de trein pakken.

De luchthaven Leeds Bradford Airport is niet heel groot. Je bent dus snel door de douane en je bagage heb je in no time weer in je bezit. Vanaf de luchthaven bereik je met de bus gemakkelijk de omringende steden. Het busnetwerk is net zo ingericht als dat van Birmingham zodat je snel op je plaats van bestemming bent. Wacht niet langer en vergelijk snel alle budget vliegtickets naar Leeds Bradford op Goedkopevliegtickets.nl.

Top vluchten naar Leeds Bradford

Vanuit Amsterdam Schiphol

KLM
Direct - 1u15
vr 15 nov za 16 nov
v.a. € 185 (p.p.)
Easyjet
1 stop - 13u2
di 13 aug ma 19 aug
v.a. € 178 (p.p.)

Vanuit Eindhoven

Wizz
1 stop - 20u2
di 10 sep wo 11 sep
v.a. € 171 (p.p.)

Vanuit Brussel - National

Aer Lingus
1 stop - 17u55
wo 18 sep di 24 sep
v.a. € 177 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Aer Lingus
1 stop - 11u25
di 10 sep vr 13 sep
v.a. € 206 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vliegreis Leeds: foodhallen en bezienswaardigheden

Leeds kent een rijke historie. Tot en met de Middeleeuwen was het nog een “onbelangrijk” stadje in Engeland, maar dit veranderde voor en tijdens de industriële revolutie. Het werd de Engelse tegenhanger van ons Nederlandse Leiden: een lakenstad. De meeste inwoners werkten in de textielindustrie. Na de Tweede Wereldoorlog werd de productie van textiel en kleding echter steeds vaker verplaatst naar andere landen en Leeds raakte in verval. De Engelse stad gooide toen het roer om en ging over op dienstverlening. Tegenwoordig zijn hier grote banken en telefoonbedrijven gevestigd.

Het prachtige Victoriaanse centrum van Leeds is zeker een korte vliegreis waard. Je vindt hier een aantal winkelarcades en foodhallen. Benieuwd naar de bezienswaardigheden van Leeds? Bezichtig dan de Kirkstall Abbey, de prachtige ruïne van een oud klooster. Ook raden wij the Royal Armouries aan. Dit is het officiële legermuseum van Engeland.

Vlieg naar Bradford en waan je in het Victoriaanse tijdperk

Net als Leeds transformeerde Bradford in de Middeleeuwen van onbelangrijke stad naar een belangrijke plek in de Industriële revolutie. Vanuit de hele wereld kwamen hier wolsoorten - zoals wol uit Australië en wol van de Alpaca - naar toe om verwerkt en geëxporteerd te worden. Zo werd Bradford een van de belangrijkste steden op het gebied van wolverwerking. 

Wandel je door het knusse centrum van Bradford, dan waan je je nog even in het Victoriaanse tijdperk. Veel hotels zijn zelfs nog gevestigd in imposante Victoriaanse gebouwen. Bewonder ook de meer dan honderd fonteinen in het City Park op Centenary Square en bezoek het National Science en Media Museum of de Impressions Gallery.

Geïnteresseerd geraakt in Leeds en Bradford? Kies dan voor een voordelige rechtstreekse vliegreis naar Leeds Bradford of vlieg budget naar de luchthaven van Manchester en pak vanaf hier de trein naar de “Victoriaanse” steden.