Panorama

Vluchten naar Addis Abeba

Vliegtickets naar Addis Abeba

Addis Abeba is de hoofdstad van Ethiopië én de hoofdstad van de Afrikaanse Unie. Naar Addis Abeba zijn er goedkope vliegtickets beschikbaar. Vanaf Brussel kun je rechtstreeks naar Addis Abeba vliegen en vanuit Amsterdam Schiphol en Düsseldorf vind je voordelige vluchten met een tussenstop.

Wil je goedkoop vliegen naar Addis Abeba, vergelijk dan de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals Ethiopian Airlines, Qatar Airways en Lufthansa. Deze airlines bieden altijd vliegtickets naar Addis Abeba aan voor de meest lage prijs. Vanuit de luchthaven reis je met de bus of taxi naar je bestemming, deze zijn beide relatief goedkoop. 

Top vluchten naar Addis Abeba

Vanuit Brussel - National

Ethiopian Airlines
Direct - 9u5
do 6 jun do 13 jun
v.a. € 624 (p.p.)
Egypt Air
1 stop - 11u30
do 6 jun do 13 jun
v.a. € 318 (p.p.)

Vanuit Amsterdam Schiphol

Egypt Air
1 stop - 11u
ma 27 mei ma 10 jun
v.a. € 370 (p.p.)
Saudi Arabian Airlines
1 stop - 9u57
za 1 feb za 15 mrt
v.a. € 388 (p.p.)

Vanuit Dusseldorf

Egypt Air
1 stop - 11u30
do 6 jun do 13 jun
v.a. € 366 (p.p.)

Prijsgrafiek

Grafiek aan het laden…

Vlieg naar Addis Abeba en ontdek de rijke geschiedenis

Boek je een vlucht naar Addis Abeba, dan zal je merken dat de stad een rijke Afrikaanse geschiedenis kent. Door sommigen wordt Addis Abeba ook wel de hoofdstad van heel Afrika genoemd. De stad is gericht op de wereld en daarom absoluut een aanrader voor een bijzondere reis.

Addis Abeba is in 1886 gebouwd door Keizer Menelik II en werd uiteindelijk een vaste plek voor de Afrikaanse Unie. Ga zeker eens Meskel Square, een plein dat bekend staat om haar festivals. Bezichtig ook de St. George’s Cathedral en de Hager Fikir Theatre. Daarnaast zijn de Medhane Alem Cathedral en het National Museum of Ethiopia een bezoekje waard.

Vliegen Addis Abeba: een levendige Afrikaanse stad

Doordat Addis Abeba gericht is op het toerisme, is het eten in de stad erg goed. Maar natuurlijk kun je hier ook heerlijk Afrikaans eten. In de vele restaurants en eethuisjes vind je vaak lokale gerechten op de kaart. Afrikanen leven vooral op straat, dus je ziet overdag en ‘s avonds overal allerlei leuke dans- en muziekoptredens. Wandel ook eens door Bole, een vrij nieuwe en levendige buurt in Addis Ababa. Deze wijk is erg in opkomst waar steeds meer restaurants, shops, bioscopen, koffiecorners en gamehallen bijkomen. Bovendien ligt Bole zeer dicht bij het vliegveld.

Het openbaar vervoer is in Addis Abeba niet heel goed geregeld, maar er rijden wel bussen taxi’s. De taxi’s zijn te herkennen aan de blauwwitte kleur en brengen je overal naartoe. De luchthaven Bole International Airport is een van de belangrijkste internationale luchthavens van Afrika.

Vergelijk snel de prijzen van verschillende vliegmaatschappijen die een goedkoop vliegticket naar Addis Abeba aanbieden. Zo vind je altijd een voordelige vlucht naar Addis Abeba voor het budget dat jij voor ogen hebt.