Vluchten naar Addis Abeba

Reizigers
Volw.
2-11 jr
0-1 jr

Vliegtickets naar Addis Abeba

Addis Ababa is de hoofdstad van de Ethiopië, maar is daarnaast ook nog een de hoofdstad van de Afrikaanse Unie en van vele grote internationale organisaties. Naar Addis Abeba gaan vluchten waarvoor je goedkope vliegtickets kunt boeken. Je kunt rechtstreeks vanuit Brussel naar Addis Abeba vliegen, er gaan vluchten met een overstap vanuit Amsterdam en Dusseldorf.

Vanuit de luchthaven van Addis Abeba kun je met de bus of met de taxi van en naar de luchthaven reizen. Zowel de taxi als de bus is relatief goedkoop. Er vliegen veel airlines waarbij je goedkope vliegtickets kunt boeken naar Addis Abeba zoals Ethiopian Airlines, Qatar Airways en Lufthansa. Lijkt Addis Abeba je een leuke bestemming? Neem dan ook eens een kijkje in Banjul of Nairobi.

Recente zoekresultaten met de laagste prijzen (24 uur)
Amsterdam Schiphol
Amsterdam Schiphol - Addis Abeba Egypt Air Egypt Air 14 feb 2021 6 mrt 2021 1 overstap
Amsterdam Schiphol - Addis Abeba Turkish Airlines Turkish Airlines 25 apr 2021 23 mei 2021 1 overstap
Eindhoven
Eindhoven - Addis Abeba KLM KLM 22 okt 2021 10 nov 2021 2 overstappen
Eindhoven - Addis Abeba Meerdere airlines Meerdere airlines 24 nov 2021 21 jan 2022 2 overstappen
Dusseldorf Weeze
Dusseldorf Weeze - Addis Abeba Meerdere airlines Meerdere airlines 20 mei 2021 20 jun 2021 4 overstappen
Brussel - National
Brussel - National - Addis Abeba Egypt Air Egypt Air 20 mei 2021 20 jun 2021 1 overstap
Brussel - National - Addis Abeba Turkish Airlines Turkish Airlines 9 apr 2021 16 apr 2021 1 overstap
Brussel - National - Addis Abeba Ethiopian Airlines Ethiopian Airlines 14 feb 2021 2 mrt 2021 non-stop
Brussel - National - Addis Abeba Meerdere airlines Meerdere airlines 1 sep 2021 21 sep 2021 non-stop
Brussel - Charleroi
Brussel - Charleroi - Addis Abeba Meerdere airlines Meerdere airlines 4 apr 2021 11 apr 2021 3 overstappen

Addis Abeba

De stad staat van oorsprong bekend om haar grote invloed in de Afrikaanse geschiedenis en cultuur. De stad wordt door sommige ook wel de hoofdstad van heel Afrika genoemd. Het is een stad die gericht is op de wereld en daarom is het ook leuk om er eens naartoe te reizen, ze zullen je met open armen ontvangen. 

Deze stad is gebouwd door Keizer Menelik II in 1886. De stad is een vaste plek geworden voor de Afrikaanse Unie. Het zeker de moeite waard om naar Meskel Square te gaan, dit plein staat bekend om haar festivals en andere festiviteiten. Wat ook echt een leuke bezichtiging is de St George’s Cathedral en de Hager Fikir Theatre. Verdere bekende gebouwen zijn Medhane Alem Cathedral en de echte Afrika liefhebber moet het National Museum of Ethiopia zeer zeker bezoeken. De mooiste kunstwerken staan in dit museum.

Genieten in Addis Abeba

Het eten in Addis Abeba is erg goed, de stad is gericht op de internationale wereld, maar daarnaast kan men er ook heerlijk Afrikaans eten. Yod Abyssinia Traditional Food is een leuke tent, waar je de echte Afrikaanse lokale gerechten kunt eten, daarnaast zijn er ook muziek en dansoptredens dus je hoeft zich niet te vervelen. Afrikanen leven vooral op straat, dus je ziet overdag en ’s avonds overal allerlei leuke dans- en muziekoptredens.

Het openbaar vervoer in de stad is niet heel goed geregeld, maar er zijn wel bussen en taxi’s, die laatste zijn te herkennen aan de blauw witte kleur. Bole International Airport is een van de belangrijkste internationale luchthavens van Afrika , per jaar worden er meer dan 3 miljoen passagiers vervoerd.