Panorama

Goedkope Quatar vluchten

Qatar Airways

De internationale vliegmaatschappij Qatar Airways is de nationale airline van het golfstaatje Qatar in het Midden-Oosten. Het is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld en verzorgt zowel recreatieve als zakelijke vluchten vanuit de hub in Doha: Hamad International Airport. In 2013 trad Qatar Airways toe tot de luchtvaartalliantie Oneworld. Door deze toetreding kan Qatar Airways in samenwerking met andere vliegmaatschappijen een uitgebreider netwerk van vluchten aanbieden en zo de kosten verlagen. Onder andere Malaysia Airlines en American Airlines zijn ook lid van de Oneworld luchtvaartalliantie.

De vloot van Qatar bestaat uit ruim 186 vliegtuigen waarvan minstens 30 luxe toestellen van de Boeing 777-300. Deze hebben een 3-4-3-indeling in de Economy Class en in de Business Class profiteer je van meer ruimte dankzij de 2-2-indeling. Op vluchten vanuit Nederland heeft elke stoel een eigen videoscherm met het entertainmentsysteem Oryx One. Geniet van een film, luister naar muziek uit het ruime audi-aanbod of doe een van de games.

Qatar Airways

Qatar Airways vliegt naar bestemmingen over de hele wereld

Qatar heeft al veel prijzen mogen ontvangen. Zo werd de luchtvaartmaatschappij 7 jaar op rij verkozen tot Airline of the Year door Skytrax. Bovendien biedt Qatar Airways een mijlen spaarprogramma: de Privilege Club. Zo mag je met je gespaarde punten bijvoorbeeld meer bagage meenemen en krijg je voorrang op het boeken van vliegtickets.

De bekende airline uit Qatar vliegt naar bestemmingen over de hele wereld in Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Boek bijvoorbeeld een voordelige vlucht naar Bali of Jakarta in Indonesië, Colombo in Sri Lanka of Melbourne in Australië. Ook het Vietnamese Ho chi Minh en het Maleisische Kuala Lumpur kun je aandoen met een vliegticket voor een lage prijs van Qatar Airways.

Inchecken en toegestane bagage bij Qatar Airways

Online inchecken bij Qatar Airways kan vanaf 36 uur tot 2 uur voordat je vliegtuig vertrekt. Dit kun je doen via de website van Qatar Airways. Ga je vliegen naar Amerika, dan mag je vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd inchecken. Hoef je niet per se online in te checken? Dan is het ook mogelijk om dit te doen bij de incheckbalie op de luchthaven.

Tijdens je vlucht met Qatar Airways mag er één stuk handbagage mee met een gewicht van maximaal 7 kilo. Afhankelijk van waar je naartoe vliegt en voor welke reisklasse je een ticket hebt geboekt, mag je meestal 23 kilo aan ruimbagage meenemen. Heb je overbagage, dan moet je bijbetalen. Houd er rekening mee dat op het vliegveld deze tarieven hoger liggen dan wanneer je dit van tevoren opgeeft.

Boek je goedkope vliegticket bij Qatar

Een goedkoop vliegticket van Qatar Airways vind je op Goedkopevliegtickets.nl. Vergelijk snel de lage prijzen en je vindt altijd een vlucht waarbij je comfortabel naar je plek van bestemming vliegt.